HILJADE DEMONSTRANATA BESNI U MADRIDU: Haselovo hapšenje povod za okršaj sa policijom (VIDEO)
Foto: Printscreen youtube

PAKAO U MADRIDU

HILJADE DEMONSTRANATA BESNI U MADRIDU: Haselovo hapšenje povod za okršaj sa policijom (VIDEO)

Hiljade Madriđana izašlo je u sredu uveče na ulice protestujući zbog hapšenja repera Pabla Hasela koji je uhapšen je u utorak nakon sukoba s policijom na španskom univerzitetu

Objavljeno:

Policija u Madridu je žestoko odgovorila na masovne proteste, drugu noć zaredom, na ulicama nakon hapšenja repera Pabla Heselja.

Hiljade Madriđana izašlo je u sredu uveče na ulice protestujući zbog hapšenja repera Pabla Hasela koji je uhapšen je u utorak nakon sukoba s policijom na španskom univerzitetu.

Demonstranti, sudeći po snimcima, nisu ostali dužni policiji, gađaju ih flašama, džakovima sa đubretom a vide se i zapaljene vatre

Na snimcima se vide grupe demonstranata koji beže od policije u opremi za razbijanje nereda. Takođe vidi se i kakao ih policija tuče i gura dok zahteva da se raziđu.

Nakon njegovog hapšenja, demonstranti su se sukobili sa policijom i zatražili njegovo hitno puštanje pozivajući se na slobodu govora.

Prethodne noći demonstracije su izbile u više španskih gradova, uključuući i Barselonu, a u neredima je, kako je saopšteno, povređeno 33 ljudi.

Reperu preti devet meseci zatvora zbog veličanja terorizma i klevetanja kraljevske porodice i državnih institucija u tvitovima i pesmama. Bivšeg kralja Huana Karlosa, nakon optužbi za korupciju, nazivao je lopovom i šefom mafije.

Španski Viši sud usredsredio se na mnoge tvitove repera, a posebno na one gde je navodno pohvalio špansku maoističku terorističku grupu GRAPO.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.