UVODE SE KOVID BEDŽEVI ZA ONE KOJI SU VAKCINISANI: Biće različitih boja i namena!
Koronavirus, Foto: Zorana Jevtić

kovid značka

UVODE SE KOVID BEDŽEVI ZA ONE KOJI SU VAKCINISANI: Biće različitih boja i namena!

Pored bedževa, revakcinisani Izraelci mogu da dobiju i "zeleni pasoš"

Objavljeno:

Više od četiri miliona vakcinisanih Izraelaca bi moglo da nosi "kovid značku", kako bi mogli da jedu u restoranima, idu na koncerte ili u teretane.

Kako prenosi Tajms of Izrael, "svetski šampion u imunizaciji protiv kovida je krenuo u kontroverzni projekat sa bedževima, kojim se omogućava pristup teretanama, restoranima i koncertima".

Uz visok procenat vakcinisanog stanovništva, vlasti planiraju da od nedelje postepeno ponovo otvore teretane, muzeje, tržne centre, restorane i kafiće, ali to neće važiti za sve.

Ljubičasti bedževi će značiti da osobe ili nisu primile vakcinu ili su dobile jednu dozu, a zelene bedževe će dobiti osobe koje su dobile drugu dozu ili su preležali kovid.

- Idemo dalje sa odgovornim merama tipa, ''ako ste revakcinisani, možete da uđete'', rekao je ministar odbrane Beni Ganc o novim merama, koje bi, kako navodi Tajms of Izrael, mogle da budu teške za sprovođenje u preduzećima.

Pored bedževa, revakcinisani Izraelci mogu da dobiju i "zeleni pasoš", koji im omogućava da ponovo uđu u zemlju nakon putovanja u inostranstvo, bez prolaska kroz karantin, ali se i dalje traži negativan test na kovid.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.