NOVI TAJNI SNIMAK NESTALE PRINCEZE LATIFE: Kaže da je drže kao taoca u vili! (VIDEO)
Princeza, Foto: printscreen

glas joj podrhtava

NOVI TAJNI SNIMAK NESTALE PRINCEZE LATIFE: Kaže da je drže kao taoca u vili! (VIDEO)

Princeza je poslednji put viđena u javnosti 2018. godine, kada je pokušala da pobegne iz zemlje...

Objavljeno:

Ćerka vladara Dubaija, koja je pokušala da pobegne u inostranstvo 2018. godine, pojavila se u tajnom snimku u kojem tvrdi da je drže kao taoca u "vili pretvorenoj u zatvor" bez pristupa medicinskoj pomoći, prema dokumentarcu BBC-ja.

Princeza Šeika Latifa bin Mohamed al Maktum (35), ćerka premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata milijardera šeika Muhameda bin Rašid al Maktuma, poslednji put je viđena u javnosti u martu 2018. na jahti na obali Indije, pre nego što su je indijske i snage Emirata vratile u Dubai, prema rečima ljudi koji su joj pomogli da isplanira bekstvo.

To je bio njen drugi neuspešni pokušaj bekstva, nakon što je kao tinejdžerka pokušala da napusti UAE 2002.

U snimku koji je objavio BBC u okviru dokumentarca "The Missing Princess", princeza Latifa kaže da je "talac".

Princeza je snimila tajni video mobilnim telefonom dok se krila u zaključanom kupatilu, prenosi BBC.

- Vila je pretvorena u zatvor. Svi prozori su zatvoreni rešetkama, ne mogu da otvorim nijedan prozor. Sama sam. Nema pristupa medicinskoj pomoći, nema suđenja, nema optužbi, ničega - kaže princeza u snimku.

Kako je rekla, snimak je napravila u kupatilu jer je to "jedina soba sa vratima koja može da zaključa".

- Ja sam talac. Nisam slobodna. Moj život nije u mojim rukama - kaže ona.

Princeza tvrdi da se pet policajaca nalazi ispred vile, dok su dva u kući.

- Ne mogu da idem napolje ni da udahnem svež vazduh - govori princeza.

Vila se navodno nalazi samo nekoliko metara od plaže, u luksuznom naselju.

- Svakodnevno sam zabrinuta za svoju sigurnost i svoj život. Ne znam stvarno hoću li da preživim ovu situaciju. Policija mi je pretila da ću celi život biti u zatvoru i nikada neću videti ponovo sunce. Tako da ovde nisam bezbedna - ističe princeza.

Uprkos riziku da bi mogla da bude uhvaćena sa tajnim telefonom, počela je mirno i metodično da dokumentuje svoju izvanrednu priču.

U dokumentarcu se navodi da je oko godinu dana nakon što je Latifa vraćena u Dubai, njena prijateljica Tina Jauhiainen tvrdi da ju je kontaktirao neko ko joj je pomogao da tajno ponovo stupi u kontakt sa njom.

Tina je uspela da dostavi telefon Latifi, a princeza je otada snimila mnogo video poruka u kojima je opisala svoje zatočeništvo, prenosi BBC i dodaje u saopštenju da nije poznato da li se princeza i dalje nalazi u vili u blizini plaže.

Tina u dokumentarcu kaže da je veoma zabrinuta za prijateljicu.

- Tako je bleda, mesecima nije videla sunčevu svetlost. Može da se kreće samo od svoje sobe do kuhinje i nazad - kaže Tina.

Nakon što je princeza 2018. godine vraćena kući, 15. decembra 2018. bivša visoka komesarka za ljudska prava Ujedinjenih nacija i bivša predsednica Irske Meri Robinson sastala se sa princezom Šeikom Latifom.

Tokom posete Dubaiju Meri Robinson je uveravana da Šeika Latifa prima svu neophodnu pažnju i podršku.

Međutim, u dokumentarcu Robinson daje drugačije viđenje svog kontroverznog susreta sa Latifom 2018.

- Zavarana sam, u početku od moje dobre prijateljice princeze Haje, jer je i ona bila zavedena. Haja je počela da objašnjava da je Latifa imala prilično ozbiljan bipolarni problem. I oni su mi govorili na način koji je bio vrlo uverljiv, da "ne žele da Latifa prođe kroz bilo kakvu dalju traumu". Nisam znala kome da se obratim. I zapravo nisam želela da razgovaram sa njom i povećavam traumu tokom lepog ručka - kaže Robinson.

Jordanska princeza Haja bin al Husein je bivša žena vladara Dubaija. Pobegla je od supruga 2019. godine u London sa dvoje dece, rekavši da se boji za svoj i njihov život.

Sudija u Londonu je kasnije presudio da je šeik vodio "kampanju straha i zastrašivanja" protiv princeze Haje.

Sud je utvrdio da je šeik u tri navrata organizovao otmice dve svoje ćerke - uključujući jednu iz istorijskog britanskog grada Kembridža i princezu Latifu u međunarodnim vodama u blizini obale Indije.

Bonus video:

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.