NEVREME UNIŠTAVA SAD: 11 mrtvih, dvoje se ugušilo u garaži pokušavajući da se zagreju u kolima
Nevreme, Foto: Beta/Mario Strmotić/Ilustracija

sad

NEVREME UNIŠTAVA SAD: 11 mrtvih, dvoje se ugušilo u garaži pokušavajući da se zagreju u kolima

- Ovo je nešto što nikada do sada nisam video. Toliko uništenja. Biće ovo dugi proces obnove - kazao je šerif okruga Bransvik

Objavljeno:

Snažno nevreme u Sjedinjenim Američkim Državama, koje neki lokalni mediji opisuju kao “neviđeno”, odnelo je najmanje 11 života do sada, a kao posledica toga više od 4 miliona ljudi u Teksasu ostalo je bez struje zbog izuzetno niskih temperatura.

Kako javlja KENS, a prenosi New York Times, 78-godišnji muškarac smrzao se na smrt pošto je pao u dvorištu ispred kuće.

Takođe, žena i devojka u Hjustonu preminule su od trovanja ugljen monoksidom, pošto su sedele u garaži gde je radio automobil kako bi se zagrejale, s obzirom da nisu imale grejanje u kući. Muškarac i dečak iz iste porodice su hospitalizovani tokom incidenta.

Kako navode američki mediji, apokaliptične scene zabeležene su u saveznoj državi Severna Karolina, gde je najmanje troje preminulo u udaru tornada.

- Ovo je nešto što nikada do sada nisam video. Toliko uništenja. Biće ovo dugi proces obnove - kazao je šerif okruga Bransvik Džon Ingram za ABC 11.

Kako navodi novinska agencija AFP, vanredne situacije u vezi sa nevremenom proglašene su još i u Alabami, Oklahomi, Kanzasu, Misisipiju i Oregonu.

(Espreso/Telegraf)

Nevreme uništava SAD: 11 mrtvih, dvoje se ugušilo u garaži pokušavajući da se zagreju u kolima

Marko Ljubojević, Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.