NEMAČKI MINISTAR ČESTITAO NA VAKCINI: Uputio je i poruku RUSKIM NAUČNICIMA!
Sputnjik V, Foto: Printscreen / Tanjug

čestitke pršte!

NEMAČKI MINISTAR ČESTITAO NA VAKCINI: Uputio je i poruku RUSKIM NAUČNICIMA!

On je takođe dodao da su, uprkos svim nesuglasicama, Evropska unija i Nemačka strateški zainteresovane za očuvanje dijaloga sa Rusijom. Altmajer je, međutim, priznao da su odnosi sada „dostigli najnižu tačku“

Objavljeno:

Ministar ekonomije i energetike Nemačke Peter Altmajer čestitao je ruskim naučnicima na vakcini protiv virusa korona, istakavši da je ona mnoge iznenadila.

„Bilateralna saradnja je važna u svetlu pandemije. Čestitamo Rusiji i ruskim istraživačima koji su napravili vakcinu koja je iznenadila mnoge ljude“, rekao je Altmajer, obraćajući se učesnicima onlajn-konferencije o strateškoj saradnji Rusije i Nemačke.

On je istakao da su ruski i nemački naučnici „pioniri u oblasti razvoja vakcina protiv virusa korona“.

„U toj sferi možemo se nadati tesnoj saradnji u korist naših građana“, dodao je nemački ministar.

On je takođe dodao da su, uprkos svim nesuglasicama, Evropska unija i Nemačka strateški zainteresovane za očuvanje dijaloga sa Rusijom. Altmajer je, međutim, priznao da su odnosi sada „dostigli najnižu tačku“.

„Rusija je naš sused i jedan od glavnih igrača u globalnoj politici“, podsetio je ministar, ističući da „odsustvo dijaloga nije alternativa“.

Rusija je 11. avgusta prošle godine registrovala prvu vakcinu protiv virusa korona na svetu „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) i već je podnela zahtev za registraciju vakcine Evropskoj uniji, kao i Svetskoj zdravstvenoj organizaciji. Šef evropske diplomatije Žozep Borelj izjavio je ranije da će Evropska agencija za lekove moći da sertifikuje rusku vakcinu, jer je potvrđena njena visoka efikasnost.

Ugledni naučni časopis „Lanset“ navodi da je efikasnost vakcine 91,6 procenata, među dobrovoljcima starijim od 60 godina je 91,8 procenata. Antitela na virus korona nakon vakcinacije „Sputnjikom Ve“ (Sputnik V) pronađena su kod 98 procenata dobrovoljaca.

Bonus video:

(Espreso/Sputniknews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.