DEMONSTRANTIMA U MJANMARU PRETI 20 GODINA ZATVORA: Vojne vlasti upozorile!
Foto: Profimedia

PROTESTI MJANMAR

DEMONSTRANTIMA U MJANMARU PRETI 20 GODINA ZATVORA: Vojne vlasti upozorile!

Promene zakona su najavljene u trenutku dok blindirana vozila patroliraju ulicama gradova u Mjanmaru u kojima su u toku proteklih dana demonstrirale hiljade građana zahtevajući oslobađanje premijerke Aung San Su Ći

Objavljeno:

Vojne vlasti u Mjanmaru su upozorile demonstrante da im je zaprećena zatvorska kazna do 20 godina ukoliko se suprotstave oružanim snagama.

Dugotrajne zatvorske kazne zaprećene su svima za koje se utvrdi da podstiču "mržnju i prezir" prema vođama vojnog udara, saopštile su vojne vlasti Mjanmara, javlja BBC, a prenosi Tanjug.

Promene zakona su najavljene u trenutku dok blindirana vozila patroliraju ulicama gradova u Mjanmaru u kojima su u toku proteklih dana demonstrirale hiljade građana zahtevajući oslobađanje premijerke Aung San Su Ći i ponovo uspostavljanje demokratije u zemlji.

Aung San Su Ći se nalazi u pritvoru, a kako navode svetskih mediji, ona bi trebalo u sredu da se pojavi pred sudom.

Savet Ujedinjenih nacija za ljudska prava zatražio je prošle nedelje da Aung San Su Ći odmah bude oslobođena iz pritvora kao i drugi civilni lideri koje je vojska zatvorila nakon preuzimanja vlasti u Mjanmaru.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.