OBAVEZAN KARANTIN U BRITANIJI: Svako ko dolazi iz zemalja sa crvene liste mora u izolaciju 14 dana!
Velika Britanija, Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

opasno

OBAVEZAN KARANTIN U BRITANIJI: Svako ko dolazi iz zemalja sa crvene liste mora u izolaciju 14 dana!

Rojters prenosi da oštrija ograničenja karantina u Britaniji prate i velike novčane kazne i potencijalne zatvorske kazne do 10 godina

Objavljeno:

Putnici koji od danas stižu u Veliku Britaniju iz bilo koje od 33 zemlje sa "crvene liste" moraće da provedu 14 dana u hotelskom karantinu na osnovu nove mere vlade za zaustavljanje širneja novih sojeva korona virusa, prenosi Rojters.

- Kako se ovaj smrtonosni virus razvija, tako se mora razvijati i naša odbrana. Pravila koja stupaju na snagu ojačaće sistem karantina i obezbediće još jedan nivo zaštite na granicama od novih sojeva - obrazložio je britanski ministar zdravlja Met Henkok novu odluku, navodi agencija.

Vlada je za početak predvidela 4.963 hotelske sobe koje su rezervisane kao deo "karantinskog paketa“, i ti hoteli će imati vidljivo prisustvo snaga bezbednosti, a još 58.000 soba je u pripravnosti.

Zemlje na crvenoj listi uključuju Južnu Afriku i Brazil ,obe sa registrovanim sojevima virusa koji bi mogle da smanje efikasnost postojećih vakcina, a putnici iz zemalja koje nisu na crvenoj listi biće podvrgnuti karantinu kod kuće na 10 dana i i biće testirani dva puta na kovid-19.

Rojters prenosi da oštrija ograničenja karantina u Britaniji prate i velike novčane kazne i potencijalne zatvorske kazne do 10 godina.

Novi slučajevi zaražavanja, smrtni ishodi bolesti i hospitalizacije u zemlji naglo padaju, a vakcinu je primilo više od 15 miliona ljudi, ali vlada strahuje da bi nove mutacije virusa iz inostranstva mogle ugroziti tu novu povoljniju epidemiološku situaciju, navodi agencija.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.