Južna Koreja preti: Pretvorićemo Severnu Koreju u pepeo!
Foto: AP/Ilustracija

nema igranja

Južna Koreja preti: Pretvorićemo Severnu Koreju u pepeo!

Južna Koreja ima plan za totalno uništenje prestonice Severne Koreje, ukoliko zvanični Pjongjang pokaže bilo kakve znakove da sprema nuklearni napad
Objavljeno:

Izvor je Jonhapu rekao da će svaki ćošak Pjongjanga "biti u potpunosti uništen balističkim raketama i visoko-eksplozivnim granatama", preneo je Bi-Bi-Si, napominjući da je Jonhap blizak južnokorejskoj vladi i da se finansira iz budžeta.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Južna Koreja je u petak izvela svoju petu i dosad najveću nuklearnu probu, a međunarodna zajednica razmišlja kako da odgovori na tu probu, pa SAD razmatraju i unilateralno pooštrenje sankcija.

Zvaničnik južnokorejske vojske je za Jonhap rekao da bi deo Pjongjanga u kojem, kako se smatra, živi lider te zemlje Kim DŽong Un, bio posebno izložen udarima.

foto: Reuters

Prestonica Severne Koreje, ističe izvor, "biće pretvoren u pepeo i potpuno uklonjen sa mape sveta".

Dopisnik Bi-Bi-Sija zadužen za Severnu i Južnu Koreju Stiv Evans navodi da Seul sada koristi istu oštru retoriku koja ledi krv u žilama poput one koju Pjongjang često koristi kada komentariše južnokorejsku vladu.

Severna Koreja koja je u petak izvela petu nuklearnu probu, danas je pozvala Sjedinjene Američke Države da je priznaju kao "državu s nuklearnim oružjem".

Državna televizija Severne Koreje saopštila je da je ova zemlja sada u stanju da "postavlja nuklearne bojeve glave na balističke rakete". (Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.