ZA NJU SE PRIČA DA ĆE SE KANDIDOVATI ZA PREDSEDNICU: Bila je bliska Trampu, a sada mu je okrenula leđa
Foto: Profimedia

SAD

ZA NJU SE PRIČA DA ĆE SE KANDIDOVATI ZA PREDSEDNICU: Bila je bliska Trampu, a sada mu je okrenula leđa

Bivša guvernerka Južne Karoline osudila je Trampa jer je više puta vršio pritisak na tadašnjeg potpredsednika Majka Pensa da blokira kongresnu potvrdu predsedničke pobede Džoa Bajdena

Objavljeno: 22:38h

Bivša ambasadorka UN-a Niki Hejli čije je ime objavljeno kao potencijalni predsednički kandidat u sledećim američkim izborima 2024. godine, ogradila se od svog nekadašnjeg šefa u novom intervjuu.

– On se neće se ponovo kandidovati za funkciju – rekla je Hejli.

Pod pritiskom na to da li će Tramp provesti naredne četiri godine pripremajući se za još jednu izbornu trku, ona je odgovorila: “Mislim da on neće biti opet u igri. Mislim da ne može. Do sada je preduboko pao.”

Potom je aludirala na Trampovu navodnu odgovornost za pobunu 6. januara na američkom Kapitolu, opsadi u kojoj je pet osoba, uključujući policajca kapitoljske policije, stradalo.

– Moramo da priznamo da nas je izneverio – rekla je Hejli, i dodala: “Išao je stazom kojom nije trebao, a mi nismo trebali da ga sledimo i nismo trebali da ga slušamo. I ne možemo dozvoliti da se to ikada više ponovi.”

Bivša guvernerka Južne Karoline osudila je Trampa jer je više puta vršio pritisak na tadašnjeg potpredsednika Majka Pensa da blokira kongresnu potvrdu predsedničke pobede Džoa Bajdena.

– Kad vam kažem da sam ljuta, to je premalo – rekla je Hejli.

– Pens je tom čoveku bio odan. On je bio samo dobar prijatelj tog čoveka. … toliko sam razočarana činjenicom da je uprkos lojalnosti i prijateljstvu koje je imao sa Majkom Pensom mogao da mu to učini. Gadim se toga – izjavila je Hejli.

Hejli je rekla da nije razgovarala sa Trampom od 6. januara.

U danima nakon napada na Kapitol, ona je rekla Republikanskom nacionalnom komitetu da je Tramp “grešio sa svojim porukama” na skupu koji je doveo do pobune.

– I nisu to bile samo njegove reči – rekla je tada, i dodala: “Istorija će oštro suditi o njegovim postupcima od dana izbora.”

Bonus video:

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.