NEMILOSRDAN NAPAD RUSA, RAZNETI DŽIHADISTI: Turkestanci šansu nisu imali protiv KAMIKAZA (VIDEO)
Raznos, Foto: Printscreen/Twitter

napaD

NEMILOSRDAN NAPAD RUSA, RAZNETI DŽIHADISTI: Turkestanci šansu nisu imali protiv KAMIKAZA (VIDEO)

LUTAJUĆI projektili, poznatiji i kao dronovi kamikaze, pogodili su danas vozilo džihadističke Turkestanske islamske partije u selu Tufahije na severu provincije Latakija

Objavljeno: 19:42h

Iako za sada nema zvanične potvrde, napad su najverovatnije izvršile ruske snage, pri čemu je kamion natovaren municijom potpuno uništen.

Još uvek nije poznat broj žrtava, a s obzirom da "Turkestanci" nemaju običaj da objavljuju svoje gubitke verovatno nećemo ni saznati bilans napada.

Turkestanska islamska partija je, uz Imarat Kavkaz, jedna od najfanatičnijih i najopasnijih džihadističkih formacija u Siriji.

U njihovim redovima mahom ratuju Ujguri iz Kine, a poznati su i po tome što zajedno sa albanskim džihadistima već godinama uspešno brane planinski grad Kabani u Latakiji.

Prošle godine, u nizu sličnih napada dronovi kamikaze su uništili položaje i opremu militanata u sirijskoj provinciji Idlib.

Današnji napad je verovatno odgovor na zasede koje su ujgurski džihadisti postavili sirijskim vojnicima. Samo u poslednja 24 časa džihadistički snajperisti su izveli tri napada.

(Espreso/Noovosti online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.