OBEZVREĐENI TRAMP NA NIKAD VEĆEM DNU, NA SUĐENJU DOBIO NOŽ U LEĐA OD 6. LJUDI, A LISU ĆE SANJATI NOĆIMA: Bolelo je!
Tramp, Foto: profimedia

lisa, suzan, ben i ostali...

OBEZVREĐENI TRAMP NA NIKAD VEĆEM DNU, NA SUĐENJU DOBIO NOŽ U LEĐA OD 6. LJUDI, A LISU ĆE SANJATI NOĆIMA: Bolelo je!

Suđenje bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu biće nastavljeno u Senatu, pošto je većina senatora glasala za to da je proces u skladu sa ustavom

Objavljeno:

Uz 50 demokrata, za takvu odluku glasalo je i šestoro republikanaca, što je porast u odnosu na ranije izjašnjavanje o istoj temi kada je uz demokrate glasalo petoro republikanaca.

Evo ko su republikanski senatori koji su glasali da se suđenje Trampu nastavi:

Ben Sas

Senator iz Nebarske, jedan od favorita u republikansku predsedničku nominaciju 2024. Javno je odbacio Trampove lažne tvrdnje o pokradenim izborima i rekao da nema osnova za osporavanje pobede Džoa Bajdena.

Bil Kesidi

Senator iz Luizijane od 2014. godine. Jedini je promenio mišljenje u odnosu na prethodno glasanje o ustavnosti suđenja Trampu. Novinarima je rekao da su menadžeri za opoziv iz Predstavničkog doma dobro predstavili slučaj.

Lisa Murkovski

Lisa Murkovski je za predstavnicu Aljaske izabrana 2010. i često je glasala protiv Trampa ili njenovih nominacija. Posle nereda na Kapitolu 6. januara pozvala je Trampa da podnese ostavku i među prvima ga javno kritikovala zbog nemira u kojima je stradalo petoro ljudi.

Mit Romni

Predsednički kandidat Republikanske stranke 2012. godine i senator iz Jute odavno učestvuje u kritikovanju Trampa. Bio je i jedini senator koji je na prvom suđenju za opoziv 2020. glasao za to da Tramp bude razrešen dužnosti.

Pet Tumi

Senator iz Pensilvanije je krajem 2020. izjavio, kome će to biti i poslednji mandat, jer je najavio da se neće kandidovati za reizbor. U izjavama za medije govorio je da Trampova dela jesu razlog za opoziv i pozvao ga da podnese ostavku.

Suzan Kolins

Senatorka iz Mejna reizabrana je 2020. i jedina je republikanska senatora reizabrana u državi u kojoj je Bajden pobedio. Ona je ocenila da je Tramp podstakao nerede na Kapitolu 6. januara.

Iako će suđenje bivšem američkom predsedniku biti nastavljeno, i dalje nema potrebne dvotrećinske većine da bude proglašen krivim. Za takvu odluku bi, uz 50 demokrata, trebalo da glasa i 17 republikanaca.

Bonus video:

(Espreso/Glas Amerike)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.