OVDE KORONE NEMA: Lekarima ove zemlje ZABRANJENA svaka priča o virusu
Korona vesti, Foto: Profimedia

korona vesti

OVDE KORONE NEMA: Lekarima ove zemlje ZABRANJENA svaka priča o virusu

Tanzanijski predsednik Džon Magufuli kontinuirano umanjivao ozbiljnost virusa čak i dok su susedne države zatvarale granice

Objavljeno:

Tanzanija je jedna od retkih zemlja u kojoj se tokom većeg dela pandemije korona virusa umanjivao njen značaj i vlasti su odbijale da uvođenjem strogih mera zaustave širenje virusa, ali nezadovoljstvo u zemlji zbog toga raste, zajedno sa smrtnim slučajevima koji se pripisuju "upali pluća".

Ljudi svesni svesni da je virus prisutan, da ima mnogo slučajeva bolesti i smrtnih ishoda, ali da nije dozvoljeno da se o tome javno saopštava.

- Kovid 19 ubija ljude i vidimo mnogo slučajeva, ali ne smemo da razgovaramo o toj temi - rekao je za jedan lekar u državnoj bolnici u najvećem gradu Tanzanije Dar es Salamu, koji je kao i mnogi tražio da ne bude imenovan iz straha od moguće kazne.

Tanzanijski predsednik Džon Magufuli kontinuirano umanjivao ozbiljnost virusa čak i dok su susedne države zatvarale granice i sprovodile policijski čas i zaključavanje.

Zemlja je poslednji put iznela podatke o slučaju u aprilu 2020. godine, u isto vreme kada je predsednik Magufuli otkrio da je tajno slao razne predmete na kovid 19 testiranje, od kojih su papaja, prepelica, koza i drugi bili pozitivni.

(Espreso/Srbijadanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.