NOVA VOJNA VLAST U MJANMARU BLOKIRALA FEJSBUK: Objasnili su i zašto se se odlučili na taj POTEZ!
Mjanmar, ilustracija, Foto: Profimedia

pod ključem

NOVA VOJNA VLAST U MJANMARU BLOKIRALA FEJSBUK: Objasnili su i zašto se se odlučili na taj POTEZ!

Telenor Mjanmar, koji je deo norveške Telenor grupe, saopštio je da će se pridržavati ovih uputstava, iako je zabrinut da se naredbom krše ljudska prava

Objavljeno:

Nova vojna vlast u Mjanmaru blokirala je danas pristup društvenoj mreži Fejsbuk u vreme kada raste otpor građana zbog vojnog puča u toj zemlji usled poziva na građansku neposlušnost, kako bi se iskazao protest protiv zbacivanja s vlasti izabrane vlade i premijerka Aung San Su Chi.

Fejsbuk je popularan u Mjanmaru, a svrgnuta vlada često je koristila tu društvenu mrežu kako bi komunicirala s javnošću, prenosi AP.

Korisnici interneta saopštili su da su prekidi počeli u sredu uveče, a mobilni operater Telenor Mjanmar potvrdio je da su mobilni operateri i internet provajderi u Mjanmaru primili uputstvo od Ministarstva komunikacija da privremeno blokiraju Fejsbuk.

Telenor Mjanmar, koji je deo norveške Telenor grupe, saopštio je da će se pridržavati ovih uputstava, iako je zabrinut da se naredbom krše ljudska prava.

Kako je prethodno objavljeno, manja grupa demonstranata izašla je na ulice Mandaleja, drugog najvećeg grada u Mjanmaru, da protestuje zbog vojnog puča, koji se dogodio u ponedeljak, što su prve ulične demonstracije otkako je vojska preuzela vlast.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.