KONGRES ODLUČIO DA IZBACI TRAMPOVU REPUBLIKANKU! Niz kontraverzi je pokrenuo lavinu!
Foto: Profimedia

tramp i podrška

KONGRES ODLUČIO DA IZBACI TRAMPOVU REPUBLIKANKU! Niz kontraverzi je pokrenuo lavinu!

Steni Hojer, drugi čovek demokrata u donjem domu, rekao je u sredu da je s vođom republikanaca Kevinom Mek Kartijem razgovarao o zastupnici Marjori Tejlor Grin

Objavljeno:

Zastupnici u zastupničkom domu SAD-a u četvrtak će glasati o izbacivanju kontroverzne zastupnice, radikalne Trumpove podržavateljke, iz više odbora Zastupničkog doma, rekao je demokratski čelnik.

Steni Hojer, drugi čovek demokrata u donjem domu, rekao je u sredu da je s vođom republikanaca Kevinom Mek Kartijem razgovarao o zastupnici Marjori Tejlor Grin.

Zastupnica iz Georgije je na meti mnogih kritika i poziva na ostavku zbog svoje potpore teorijama zavere, pređašnjih negativnih izjava o žrtvi pokolja u školi u Parklandu i komentara u kojima, čini se, poziva na ubistva demokrata.

Budući da se Hojer i Mek Karti nisu mogli dogovoriti o sudbini Tejlor Grin, koja je imenovana u odbore za prosvetu i za proračun Zastupničkog doma, u četvrtak će se glasati o tome.

"Očito je da nema druge mogućnosti nego da se u Zastupničkom domu glasa o nameri da se Tejlor Grin izbaci iz odbora u koje je imenovana", rekao je Steni Hojer u saopštenju.

Niz kontroverznih istupa Grin

Pre nego je izabrana, Marjori Tejlor Grin je na Facebooku "lajkovala" komentar u kojemu se kaže da bi "metak u glavu" Nanci Pelosi, demokratske predsednice Zastupničkog doma, bio najbrži način da se ukloni s dužnosti, prenela je mreža CNN.

Usto je pisala da su pucnjave u školama bile orkestrirane kako bi se pooštrio zakon o nošenju vatrenog oružja.

Republikanka je u svojoj kampanji isticala da je članica pro-Trampova pokreta QAnon, krajnje desnog pokreta koji veruje da Donald Tramp vodi tajni rat s međunarodnom sektom koju čine pedofili i satanisti.

Činjenica da se zauzima za "besmislene laži" i zagovara "teorije zavere", "rak je za republikansku stranku", reagirao je u ponedjeljak senator Mič Mek Koneli, vođa republikanaca u Senatu.

Republikanci protiv kažnjavanja

Republikanci ipak nisu skloni kažnjavanju zastupnice zbog izjava koje je dala pre svog izbora, piše New York Times, prenosi agencija AFP.

Pelosi je u sredu rekla da je čelnik republikanaca u zastupničkom domu "jasno" dao do znanja da neće nište poduzeti protiv Tejlor Grin, izvestila je agencija Reuters.

Zastupnica (46) je putem elektroničke pošte uputila pristalicama poziv za donacije kako bi joj pomogli da financira i organizuje svoju odbranu.

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.