MUNJEVITA AKCIJA KOLUMBIJACA: Pojavio se snimak zaplene 3 tone kokaina! (VIDEO)
Foto: Printscreen

namenjen meksikancima

MUNJEVITA AKCIJA KOLUMBIJACA: Pojavio se snimak zaplene 3 tone kokaina! (VIDEO)

Kokain je bio namenjen narkobosu Hoakinu Guzmanu, poznatom kao El Čapo, koji je na čelu najstarijeg kartela u Meksiku

Objavljeno:

Video koji je objavilo Južnoameričko pravobranilaštvo prikazuje vojnike koji provaljuju u jednu od dve laboratorije, koja je bila skrivena u džungli ...

Kokain je bio namenjen narkobosu Hoakinu Guzmanu, poznatom kao El Čapo, koji je na čelu najstarijeg kartela u Meksiku.

Vojska je tamo zaplenila 2.800 kilograma droge u vrednosti od najmanje 95 miliona dolara.

Kolumbijsko pravobranilaštvo procenilo je da su dve laboratorije mesečno proizvodile najmanje tri do četiri tone kokaina i gliserom ga prevozile do malog grada u blizini granice sa ekvatorom.

Kokain je kasnije otpremljen u nekoliko zemalja Centralne Amerike, a odatle je dostavljan trgovcima drogom povezanim sa kartelom Sinaloa.

Kolumbijska vlada rekla je u oktobru 2020. godine da je u zemlji četiri glavne kriminalne organizacije - kartel Sinaloa, kartel nove generacije Žalisco, Los Zetas i organizacija Beltran-Leiva - i da su odgovorne za veliku većinu kokaina koji se izvozi van država.

„Meksikanci su zaduženi za kupovinu, trgovinu i prodaju u Sjedinjenim Državama“, rekao je Rafael Guarin, predsednikov savetnik za nacionalnu bezbednost.

Podaci koje je prikupila Kancelarija Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal pokazuju da je 2019. godine Kolumbija imala oko 4.000 hektara lišća dobijenog od kokaina i tako imala potencijal da proizvede 1.137 tona kokaina.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.