VLAST U AUSTRIJI SAOPŠTILA ODLIČNE VESTI: Posebno će se obradovati jedna GRUPACIJA!
Austrija, ilustracija, Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

nove odluke

VLAST U AUSTRIJI SAOPŠTILA ODLIČNE VESTI: Posebno će se obradovati jedna GRUPACIJA!

Rešena stvar!

Objavljeno:

Ministarka vera Austrije Suzane Rab najavila je da, popuštanje epidemioloških mera koje je najavila vlada, predviđa i ponovo omogućavanje prisustva vernika verskim službama.

Sa nedeljom, 7.februara, ponovo su dozvoljene javne verske službe, uz povećane zaštitne mere, saopštila je ona nakon dogovora sa crkvama i verskim zajednicama.

Uz postojeće mere, kao što su stavljanje na raspolaganje dovoljno sredstva za dezinfekciju i službi bez hora, naloženo je nošenje maske tipa FFP2, kao i poštovanje distance od dva metra između vernika.

Takođe je dogovoreno da crkve i verske zajednie nastave sa prenosom uživo verskih službi, te i da će skratiti verske službe.

"Zahvaljujem se crkvama, verskim zajednicama i svim vernicima što su izdržali tokom zaključavanja, i time dali važan doprinos da se smanji broj novozaraženih. Svesna sam da je vera za mnoge ljude u našoj zemlji posebno u teškim vremenima važan oslonad, i zato sam sretna što su ponovo moguće javne službe. Novim merama crkve i verske zajednice obezbeđuju da se korona virus ne širi", naglasila je Rab.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.