BAJDEN: SAD će preuzeti odgovarajuće mere nakon vojnog puča u Mjanmaru!
Foto: Profimedia

SAD PREUZIMA AKCIJU

BAJDEN: SAD će preuzeti odgovarajuće mere nakon vojnog puča u Mjanmaru!

Vojska Mjanmara proglasila je rano jutros vanredno stanje, preuzela vlast u državi i potvrdila da je sprovela hapšenja visokih vladinih funkcionera kao odgovor na prevaru

Objavljeno:

SAD će odmah razmotriti zakone i ovlašćenja o sankcijama i preduzeti "odgovarajuću akciju" nakon vojnog puča u Mjanmaru, izjavio je danas američki predsednik Džozef Bajden.

"Sjedinjene Države uklonile su sankcije protiv Burme (Mjanmara) tokom protekle decenije na osnovu napretka ka demokratiji," rekao je Bajden, prenosi Rojters.

On je dodao da će preokret tog napretka zahtevati hitnu reviziju američkih zakona i ovlašćenja o sankcijama, nakon čega će uslediti odgovarajuće mere.

Vojska Mjanmara proglasila je rano jutros vanredno stanje, preuzela vlast u državi i potvrdila da je sprovela hapšenja visokih vladinih funkcionera kao odgovor na prevaru za koju tvrde da je sprovedena tokom prošlogodišnjih opštih izbora.

Vlast je preuzeo vrhovni komandant oružanih snaga, general Min Aung Hlaing, smenjena su 24 ministra i njihovi zamenici i imenovano 11 novih ministara, prenela je vojna televizija Mjavadej.

Bonus video:

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.