AMERIČKI STRUČNJAK UPOZORAVA: SAD će videti nešto do sad neviđeno, a tiče se KORONE!
SAD, ilustracija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

kovid oluja 5

AMERIČKI STRUČNJAK UPOZORAVA: SAD će videti nešto do sad neviđeno, a tiče se KORONE!

- Videćemo nešto što još nismo videli u ovoj zemlji - poručio je ovaj stručnjak

Objavljeno:

Majkl Osterholm, američki stručnjak za infektivne bolesti, rekao je u nedelju kako će se SAD uskoro suočiti sa "kovid olujom 5. kategorije" u vidu novog i zaraznijeg soja korona virusa, koji je prvobitno otkriven u Velikoj Britaniji, a trenutno se širi i Amerikom.

- Videćemo nešto što još nismo videli u ovoj zemlji - poručio je ovaj stručnjak, dodajući da ne treba da ih zavara broj zaraženih koji trenutno opada.

- Zamislite gde se trenutno nalazimo: Sedimo na nekoj plaži gde je temperatura idealna, nebo je savršeno plavo, duva lagani povetarac. Ali vidim uragan kategorije 5 ili viši, 700 kilometara od obale. Reći ljudima da se evakuišu po tom lepom danu sa savršenim nebom biće veoma teško. Ali, moram da im kažem da uragan dolazi - slikovito je objasnio Osterholm tokom gostovanja u emisiji "Meet The Press" na NBC kanalu.

Ovaj direktor Centra za istraživanje zaraznih bolesti pri Univerzitetu Minesota pozvao je i na vakcinisanje u što većem broju, posebno kada je reč o starijem stanovništvu. On je predložio i da ako ne može drugačije - da ljudi prime bar jednu dozu vakcine umesto da se forsira revakcina na vreme, prenosi "Huffington post".

- Zaista možemo puno da uradimo za smanjenje broja ozbiljno obolelih i preminulih u idućem velikom talasu koji dolazi - zaključio je.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.