PORTPAROL KREMLJA OBJASNIO ZNAČENJE PUTINOVOG GOVORA: Mnogo se polemisalo o njegovom nastupu u Davosu! (VIDEO)
Vladimir Putin, Foto: printscreen

peskov se oglasio

PORTPAROL KREMLJA OBJASNIO ZNAČENJE PUTINOVOG GOVORA: Mnogo se polemisalo o njegovom nastupu u Davosu! (VIDEO)

Portparol Kremlja naglasio je da je ruski lider veoma jasno i, verovatno, prvi put tako dobro formulisao čitav obim problema sa kojima svima predstoji da se suoče....

Objavljeno:

U govoru predsednika Rusije Vladimira Putina na forumu u Davosu nije bilo nikakve konfrontacije i upozorenja, to je bio pokušaj da se dopre do zdravog razuma političara, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Komentarišući primedbu da su neki politikolozi nazvali Putinov govor u Davosu upozorenjem onima koji pokušavaju da izvrše pritisak na Rusiju, Peskov je rekao da sa time ne može da se složi.

- To je isto kao što je predsednikov minhenski govor doživljen neprijateljski i percipiran kao neka vrsta obraćanja ispunjenog sučeljavanjem, što zapravo nije tako, nije. Ni ovog puta ne postoji nikakva konfrontacija niti upozorenje. Putinov govor je jednostavno upravo pokušaj dopiranja do zdravog razuma političara - rekao je Peskov za televiziju „Rusija 1“.

Portparol Kremlja naglasio je da je ruski lider veoma jasno i, verovatno, prvi put tako dobro formulisao čitav obim problema sa kojima svima predstoji da se suoče.

- To je najdublja analiza. Do sada nijedan svetski lider nije nastupio sa takvom analizom - objasnio je on.

Na pitanje da li Rusija čeka reakciju partnera, Peskov je rekao da će „onaj koji ima uši – čuti“.

Podsetimo, ruski lider Vladimir Putin prvi put za 12 godina učestvovao je na Međunarodnom ekonomskom forumu u Davosu 27. januara koji se ove godine održava u onlajn formatu. On je najveću pažnju posvetio izmenama u svetu u eri pandemije virusa korona. Takođe je naglasio da „postoji mogućnost da se suočimo sa kolapsom u svetskom razvoju i borbom svih protiv svih“.

- Situacija se može razvijati nepredviđeno i nekontrolisano, ako se, naravno, ne preduzme ništa kako se to ne bi desilo. Štaviše, postoji mogućnost da se suočimo sa stvarnim kolapsom u svetskom razvoju, koji može dovesti do borbe svih protiv svih - rekao je ruski lider na forumu.

Pritom je ukazao na povećanje agresije u spoljnopolitičkoj retorici pojedinih zemalja.

- Može se očekivati agresivnija priroda praktičnih akcija u politici, uključujući vršenje pritiska na zemlje koje se ne slažu sa ulogom poslušnih kontrolisanih satelita. Korišćenje trgovinskih barijera, nezakonite sankcije, ograničenja u finansijskoj, tehnološkoj, informacionoj sferi – takva igra bez pravila kritično povećava rizik od jednostrane primene vojne sile. U tome leži opasnost - rekao je Putin.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.