KRENULI ŽESTOKO: Istražni tim SZO ozbiljan u nameri da otkrije poreklo virusa, posetili pijacu u VUHANU
Ilustracija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/JEROME FAVRE

posetili mesto na kom je sve počelo

KRENULI ŽESTOKO: Istražni tim SZO ozbiljan u nameri da otkrije poreklo virusa, posetili pijacu u VUHANU

Iz SZO je ranije saopšteno da članovi istražžnog tima neće imati kontakte sa lokalnom zajednicom zbor rizika od širenja korona virusa

Objavljeno:

Istražžni tim Svetske zdravstvene organizacije (SZO), koji u Kini pod strogim nadzorom kineskih zvaničnika traga za poreklom korona virusa, obišao je pijacu u Vuhanu koja je bila distributivni centar za žživotne namirnice tokom 76-dnevnog lokdauna prošle godine.

Istražžni tim SZO, koji čine stručnjaci iz oblasti veterine, virusologije, epidemiologije, tehnologije i bezbednosti prehrambenih proizvoda, obišao je juče, u pratnji velike grupe kineskih kolega, dve bolnice u kojima je bilo žžarište epidemije, prenosi AP.

Tokom ove misije, kako navodi agencija, praćene političkim pritiskom zbog nastojanja Kine da izbegne optužžbe o pogrešnim odlukama tokom prvih dana epidemije, članovi tima SZO posetili su juče i izložžbu posvećenu izbijanju epidemije korona virusa.

Iz SZO je ranije saopšteno da članovi istražžnog tima neće imati kontakte sa lokalnom zajednicom zbor rizika od širenja korona virusa.

Kineska vlada zastupa teroriju da je epidemija počela zbog virusa uvezenog u smrznutim plodovima mora, neutemeljenu u validnim dokazima.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.