VAKCINA ASTRAZENEKE NEĆE MOĆI DA SE DAJE STARIJIMA OD 65 GODINA! Nemačka komisija za vakcine je saopštila odluku!
Vakcina Astrazeneke, Foto: Profimedia

BORBA PROTIV KORONE

VAKCINA ASTRAZENEKE NEĆE MOĆI DA SE DAJE STARIJIMA OD 65 GODINA! Nemačka komisija za vakcine je saopštila odluku!

AstraZeneca CEO Pascal Soirot previously acknowledged that restrictions in terms of demographics suitable for his company's vaccine were a possibility.

Objavljeno:

Nemačka stručna komisija za vakcine upravo je saopštila da vakcina AstraZeneke protiv Covid-19 može da se primenjuje samo na ljude između 18 i 64 godine.

Ovo je, piše Russia Today, novi udarac u već uzdrmanoj kampanji vakcinacije u EU.

"Trenutno ne postoji dovoljno podataka da se proceni efikasnost ove vakcine na populaciji starijoj od 65 godina", saopptila je komisija u objavi koju je danas prenelo nemačko Ministarstvo zdravlja.

Evropska medicinska agencija će sutra, očekuje se, doneti sopstvenu odluku kad je reč o odobrenju za AstraZeneka vakcinu.

Generalni direktor AstraZeneke Paskal Soaro prethodno je priznao da su moguće restrikcije za vakcinu njegove kompanije, kad je reč o demografskim grupama.

- Moguće je da će neke zemlje, kao meru predostrožnosti, našu vakcinu davati samo mlađoj populaciji. Ali iskreno, u redu je vakcina - rekao je Soaro, dodajući da takve mere mogu da imaju smisla, kad se uzmu u obzir izazovi kod masovne vakcinacije.

- Nema dovoljno vakcina za sve. Pa ako žele da koriste drugu vakcinu za starije ljude, a našu za mlađe, gde je problem? - upitao se on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.