Vol Strit beleži najveći dnevni pad u poslednja tri meseca!
Njujorška berza, Foto: Profimedia

loše brojke

Vol Strit beleži najveći dnevni pad u poslednja tri meseca!

Početkom nedelje ti su indeksi dosegnuli rekordne nivoe zahvaljujući, među ostalim, najavama novih podsticajnih fiskalnih mera

Objavljeno:

Na Vol Stritu su u sredu berzanski indeksi potonuli više od dva odsto, što je njihov najveći dnevni gubitak u tri meseca, pri čemu je pad cena akcija nastavljen i nakon poruka iz američke centralne banke.

Dau Džouns skliznuo je 633 boda ili 2,05 odsto, na 30.303 boda, dok je S&P 500 potonuo 2,57 odsto, na 3.750 bodova, a Nasdak indeks 2,61 odsto, na 13.270 bodova.

Početkom nedelje ti su indeksi dosegnuli rekordne nivoe zahvaljujući, među ostalim, najavama novih podsticajnih fiskalnih mera, prenosi Seebiz.

Cene akcija već mesecima rastu na temelju fiskalnih i monetarnih podsticaja, no najveća svetska privreda još se nije sasvim oporavila od korona krize.

Stoga su se ulagači, zabrinuti zbog visokih nivoa cena akcija, daljnjeg rasta broja novozaraženih od korona virusa i neujednačene distribucije vakcina u SAD-u, juče odlučili na prodaju akcije, što je dovelo do najvećeg dnevnog pada indeksa od kraja oktobra prošle godine.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.