Kina ubrzava proceduru izvoza za njene Covid 19 vakcine
Kina ubrzava proces imunizacije, Foto: EPA-EFE/JEROME FAVRE

snažno protiv korone

Kina ubrzava proceduru izvoza za njene Covid 19 vakcine

Carina bi trebalo da postavi kao prioritetne, inspekcijske postupke za prevoznike koji učestvuju u izvozu COVID-19 vakcina

Objavljeno:

Kina je danas saopštila da bi njena carinska služba trebalo da omogući prioritet prilikom postupanja prilikom izvoza vakcina protiv COVID-19 i olakša njihovo carinjenje.

Carina bi trebalo da postavi kao prioritetne, inspekcijske postupke za prevoznike koji učestvuju u izvozu COVID-19 vakcina i da olakša carinjenje tih pošiljki, reklo je kinesko ministarstvo saobraćaja u smernicama o logistici vakcina protiv COVID-19, prenosi Rojters.

Lokalne transportne vlasti u Kini takođe bi trebalo da uspostave zelene kanale kako bi tako omogućile prioritet za otpremu pošiljki vakcina, navodi se u smernicama ministarstva.

Vakcina KoronaVack kineske kompanije Sinovak isporučuje se u Indoneziju, Tursku i Brazil za masovnu imunizaciju , dok su neke zemlje, uključujući Egipat i Ujedinjene Arapske Emirate , potrebne doze dobile od kineske nacionalne farmaceutske grupe Sinofarm, navodi Rojters.

(Espreso.co.rs/Tanjug)

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.