MUČNO JE I VIDETI OVO: Policija objavila snimak NEGOVATELJICE koja muči DEMENTNU BAKU! (VIDEO)
Strašne scene, Foto: Norfolk Police

HOROR U BRITANIJI

MUČNO JE I VIDETI OVO: Policija objavila snimak NEGOVATELJICE koja muči DEMENTNU BAKU! (VIDEO)

Odlučila je da upali kameru koja je već bila instalirana u sobi i vidljiva svakome ko bi ušao

Objavljeno:

Britanska policija objavila je na svom Tviteru šokantan snimak na kojem se vidi zlostavljanje dementne starice, nakon što je sud 29-godišnju negovateljicu sa snimka osudio na šest meseci zatvora.

Dženi Dedi trebalo je da brine o polupokretnoj 69-godišnjoj Liz Jangs, ali video snimak s nadzorne kamere otkrio je da ju je umesto toga čupala za kosu, zabijala joj prste u lice i vukla je za nos.

Tokom leta 2019. kći žene sa snimke, Korina Kaningem, koja je živela s njom u kući u Norkfolku, postala je zabrinuta zbog sitnih povreda poput modrica i žuljeva koje je primetila na svojoj majki.

Odlučila je da upali kameru koja je već bila instalirana u sobi i vidljiva svakome ko bi ušao.

Dedi je staricu prisiljavala da jede i verbalno ju je napadala, a umjesto da je pazi, vreme je provodila na mobilnom telefonu.

- Jednom prilikom Liz je ostavljena u invalidskim kolicima na pola sata, pokrivena samo peškirom preko krila. To je samo jedan od incidenata snimljenih nadzornom kamerom. Niko ne bi želio da se prema njihovim voljenima netko tako odnosi, posebno prema ovako ranjivim grupama i zato je važno tražiti pravdu za žrtve - rekla je detektivka Gema Viks koja je vodila istragu.

Nakon što je Dedi osuđena, porodica je poželela da podeli snimak kako bi upozorili javnost na ovakve slučajeve, izvestila je policija.

- Znamo da je objava ovog snimka izazvala snažne reakcije, poptuno razumemo, teško je to gledati. Uzeli smo to u obzir prije nego što smo ga objavili. Porodica gospođe Liz tako je želela kako bi sprečili slične slučajeve - izvestili su iz policije.

Kći Korina rekla je da je njena majka nažalost preminula tokom istrage.

- Sve mi to još teže pada kad znam kako je tretirana poslednje godine svog života. Bila sam užasnuta kad sam saznala što se događa. I osećala sam grižu savesti jer je nisam zaštitila kad sam joj bila potrebna jer se sve događalo pod zajedničkim krovom. Imali smo poverenje u Dženi i verovali smo da je potpuno predana brizi oko moje majke, ali izdala je naše poverenje na najgori mogući način. Pozlilo mi je dok sam gledala snimak. Ne mogu ni pomisliti da bi Dženi više ikada mogla biti u položaju da se brine za nečije voljene i zlostavlja ih kako je zlostavljala moju majku. Drago mi je da smo upalili kameru, savetovala bih to svakome u sličnoj poziciji - poručila je, prenosi Daily Mail.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.