AMERIKA U BORBI PROTIV KORONE: Pratiće se razvoj mutacija!
Pratiće se muracije virusa, Foto: EPA / WALLACE WOON

važne vesti

AMERIKA U BORBI PROTIV KORONE: Pratiće se razvoj mutacija!

"Činjenica da mi danas, petog dana nove američke administracije, ne znamo koliko imamo vakcina, jasno odražava težinu izazova koji smo nasledili", ukazala je Valenskijeva

Objavljeno:

Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CNC) jačaju napore na praćenju mutacija korona virusa i održavanju efikasnosti medicinskih tretmana protiv novog soja koji je stigao iz Velike Britanije kako bi se što pre postigao kolektivni imunitet, saopšteno je iz ove institucije.

Rožel Valenski, nova direktorka CNC, koja je preuzela dužnost odmah nakon inauguracije predsednika Džo Bajdena, predočila je da je osnovni razlog za sporu distribuciju vakcina konfuzija sa inventarom zaliha koja je nasleđena od Trampove administracije, prenosi Rojters.

"Činjenica da mi danas, petog dana nove američke administracije, ne znamo koliko imamo vakcina, jasno odražava težinu izazova koji smo nasledili", ukazala je Valenskijeva u intervjuu za Foks njuz.

Ona je izrazila uvrenje da će nova američka administracija veoma brzo rešiti sve nasleđene probleme sa distribucijom vakcina.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.