SKANDAL U JAPANU: Nećete verovati za šta je supruga bivšeg ministra PRAVDE osuđena!
Japan, Foto: Profimedia

presuda

SKANDAL U JAPANU: Nećete verovati za šta je supruga bivšeg ministra PRAVDE osuđena!

Anri je osuđena na godinu i četiri meseca zatvora, uslovno na pet godina, saopštio je tokijski okružni sud, prenosi Rojters

Objavljeno:

Japanski sud u Tokiju proglasio je danas Anri Kavai, suprugu bivšeg ministra pravde Kacujukia Kavaia, krivom za kupovinu glasova tokom izbora za parlament 2019. godine.

Anri je osuđena na godinu i četiri meseca zatvora, uslovno na pet godina, saopštio je tokijski okružni sud, prenosi Rojters.

Anri Kavai i njen suprug Kacujuki Kavai uhapšeni su prošle godine pod optužbom da su dali novac kako bi pomogli da Anri izbori mesto u gornjem domu parlamenta.

Tužioci su u optužnici i naveli da su oni platili 1,7 miliona jena petorici ljudi 2019. godine kako bi pomogli Anri da osvoji svoje mesto, dok je Kacujuki odvojeno dao mito u iznosu od 27,31 miliona za 103 osobe da joj pomognu da bude izabrana u gornji dom parlamenta 2019., kada je i osvojila mesto u tom zakonodavnom telu.

U vreme njihovog hapšenja, Kacujuki, blizak prijatelj japanskog premijera Jošihide Suge, je negirao bilo kakvu krivicu, dok je Anri odbila da se izjasni po optužnici, na savet svog advokata, navodi agencija.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.