MAJKL PENS JE URADIO VEOMA VAŽNU STVAR ZA AMERIKU: Evo o čemu se RADI!
Foto: Profimedia

iza kulisa

MAJKL PENS JE URADIO VEOMA VAŽNU STVAR ZA AMERIKU: Evo o čemu se RADI!

Pens se takođe ranije sastao sa trupama Nacionalne garde

Objavljeno:

Odlazeći američki potpredsednik Majk Pens i njegova supruga Karen prisustvovali su danas inauguraciji novog predsednika Džžoa Bajdena, nakon što su preskočili oproštajnu ceremoniju Donalda Trampa, i uobičajeni protokol dočeka svojih naslednika u njihovoj novoj rezidenciji u Mornaričkoj opservatoriji.

Pens je aplaudirao novoj potpredsednici Kamali Heris prilikom dolaska na američki Kapitol, prenosi Rojters.

Bivši potpredsednik je razgovarao sa Heris prošlog četvrtka, čime je ozvaničio kontakt na najvišem nivou između odlazeće i nastupajuće američke administracije.

Pens se takođe ranije sastao sa trupama Nacionalne garde koje su obezbeđivale Kapitol tokom ceremonije, obećavajući da će osigurati miran prelazak vlasti, prenosi agencija.

Anita Mekbrajd, koja je bila šef kabineta bivše dame Lore Buš , rekla je da je Trampovo odbijanje da učestvuje u Bajdenovoj inauguraciji "tužžan prekid tradicije" zbog čega bi se Tramp i njegova porodica mogli više udaljiti od svojih pristalica. Ona je pohvalila Pensa zbog njegovih postupaka poslednjih nedelja.

"Učinio je ono što je bilo dobro za zemlju uprkos intenzivnom pritisku i nije poklekao“, rekla je Mekbrajd za Rojters.

U nedelju , u svom završnom govoru kao potpredsednik, Pens je pohvalio snagu američkog naroda, dodajući: "Verujem da će doći dan kada ćemo ova izazovna vremena ostaviti za sobom."

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.