HOLANDSKA VLADA TRAŽI POLICIJSKI ČAS: Zahteva i ZABRANU LETOVA iz OVIH zemalja!
Holandska Vlada traži zabranu letova iz određenih zemalja, Foto: Youtube printscreen, Ilustracija

holandija

HOLANDSKA VLADA TRAŽI POLICIJSKI ČAS: Zahteva i ZABRANU LETOVA iz OVIH zemalja!

Rasprava u parlamentu se očekuje sutra, a Rute je apelovao na podršku rekavši da se zemlja nalazi "u presudnom trenutku za bezbednost i javno zdravlje"

Objavljeno:

Kako je saopšteno, Holandska vlada zahteva uvođenje policijskog časa i zabranu letova iz Velike Britanije, Južne Afrike i Južne Amerike kako bi time sprečilo širenje nove zaraznije varijante virusa koja već čini najmanje jednu od 10 infekcija u toj zemlji.

Premijer Mark Rute rekao je danas da će vlada tražiti da zabrana letova stupi na snagu u subotu i traje mesec dana.

Budući da je njegov kabinet u tehničkom mandatu jer je prošle nedelje podneo ostavku, moraće da ubedi poslanike da podrže i uvođenje policijskog časa od 20:30 do 04:30.

Rasprava u parlamentu se očekuje sutra, a Rute je apelovao na podršku rekavši da se zemlja nalazi "u presudnom trenutku za bezbednost i javno zdravlje".

Ruteova koaliciona vlada, koja je u petak podnela ostavku zbog skandala u kom su hiljade porodica nepravedno optužene za malverzacije sa dečjim dodatkom, ostaće na funkciji dok se ne formira nova koalicija posle opštih izbora 17. marta.

Ako parlament odobri policijski čas, Holandija će se pridružiti drugim zemljama Evropske unije u kojima je on već na snazi, uključujući Belgiju, Francusku, Italiju, Grčku i delove Nemačke.

"To je teška mera", rekao je Rute. On je istakao da niko ne želi policijski čas ali da je situacija veoma loša.

Holandija je u karantinu mesec dana i tako će ostati najmanje do 9. februara, ali uprkos smanjenju infekcija vlada kaže da je zbog pretnje novom vrstom korona virusa primorana na oštrije mere.

Holandski institut za javno zdravlje objavio je juče da su se nove infekcije smanjile zahvaljujući uvodjenju karantina sredinom decembra, ali je istovremeno upozorio da se očekuje da će nova vrsta virusa, koja se brže prenosi i koja je dovela do naglog porasta infekcija u Velikoj Britaniji i Irskoj, do sredine februara činiti najmanje polovinu svih novih slučajeva Kovida-19. Prema podacima Univerziteta Džons Hopkins u Holandiji su od početka izbijanja pandemije umrle 13.264 osobe.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.