MEŠTANI MALOG SELA IZ KOG POTIČE DEDA KAMALE HARIS PROSLAVILI NJENU INAGURACIJU! Delili slatkiše, zatim se pomolili
Kamala Haris, Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

posebna molitva je pala

MEŠTANI MALOG SELA IZ KOG POTIČE DEDA KAMALE HARIS PROSLAVILI NJENU INAGURACIJU! Delili slatkiše, zatim se pomolili

Selo u Indiji proslavilo inaguraciju američke potpredsednice

Objavljeno: 10:43h

Meštani malog sela Tulasendrapuram u Indiji, iz kojeg potiče deda nove potpredsednice SAD Kamale Haris, priredili su danas vatromet i delili slatkiše kako bi proslavili njenu inaguraciju.

Kalendari sa likom američkog predsednika Džoa Bajdena i Kamale Haris deljeni su svim meštanima ovog sela, koje se nalazi na oko 320 kilometara južno od indijskog grada Čenaja, lokalni političar je održao posebnu molitvu, a zapaljen je vatromet i podeljeni slatkiši, reksli su Rojtersu stanovnici sela.

Prizor u Tulasendrapuramu, iz koga potiče deda po majci Kamale Haris, potpuno je bio u suprotnosti sa mračnim raspoloženjem koje trenutno vlada u Vašingtonu, zaključanom zbog bezbednosnih razloga i pretnje novim koronav irusom, gde bi Bajden i Haris trebalo da polože danas zakletvu, prenosi agencija.

Haris, čija je majka Indijka a otac sa Jamajke, posetila je Tulasendrapuram kada joj je bilo pet godina, a često je govorila o svojim uspomenama na šetnje s njenim dedom na plažama Čenaja, u koji se on sa porodicom preselio iz rodnog sela pre skoro 90 godina.

Kamala Haris je prva žena i prva osoba afroameričkog i azijskog porekla koja je izabrana za potpredsednicu SAD, navodi agencija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.