UPRAVO SU SAOPŠTENE NOVE STRAŠNE VESTI U VEZI KORONE: Ova bolest je PODMUKLIJA nego što se dosad mislilo!
Korona virus/ilustracija, Foto: EPA/Georgi Licovski

veliko otkriće

UPRAVO SU SAOPŠTENE NOVE STRAŠNE VESTI U VEZI KORONE: Ova bolest je PODMUKLIJA nego što se dosad mislilo!

Do danas u Velikoj Britaniji zabeleženo je više od 3,4 miliona slučaja zaraženih od korona virusa, kao i više od 90.000 smrtnih slučaja.

Objavljeno:

Novo istraživanje pokazalo je da je blizu 30 odsto hospitalizovanih sa korona virusom u roku pdod pet meseci ponovo primljeno u bolnicu. Studija je obuhvatila 50.000 ljudi koji su imali ovaj "dugi" virus.

„Od 47.780 osoba u bolnici sa Covid-19 tokom perioda ispitivanja, 29,4 posto je ponovo primljeno, a 12,3 posto je umrlo“, navode mediji, a autori napominju da je to najveće istraživanje te vrste do danas.

Naučnici to nazivaju dugim kovidom, ili postkovid sindromom - stanjem u kome simptomi korone traju mesecima. Podaci su pokazali i da neki pacijenti imaju simptome i do 5 nedelja nakon prebolevanja bolesti, a kod nekih su otkriveni simptomi i nakon 12 nedelja.

Pozivajući se na to istraživanje, autori studije sa sedištem u Velikoj Britaniji rekli su da je utvrđeno da je Covid-19 „povezan sa povećanom verovatnoćom akutne povrede bubrega, bubrežne terapije zamene, upotrebe insulina, plućne embolije, moždanog udara, miokarditisa, aritmije i povišenog troponina . “

Do danas u Velikoj Britaniji zabeleženo je više od 3,4 miliona slučaja zaraženih od korona virusa, kao i više od 90.000 smrtnih slučaja. Spadaju u jednu od pet zemalja koja je najgore pogođena ovim virusom. Zdravstveni sistem, prema proceni stručnjaka se još uvek dobro drži, ali je pod velikim pristiskom, jer su virusom zahvaćeni svi delovi zemlje.

(Espreso.co.rs/Rt.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.