BRZINA ŠIRENJA VIRUSA U ITALIJI NEZAUSTAVLJIVA! Kritične tačke u tri regiona!
Foto: EPA/Angelo Carconi

KORONA VIRUS

BRZINA ŠIRENJA VIRUSA U ITALIJI NEZAUSTAVLJIVA! Kritične tačke u tri regiona!

Nezadovoljni su i predstavnici visoke industrije regiona koji, prema saopštenjima, tvrde da bi karantin mogao ozbiljno ugroziti privrednu aktivnost te industrijski najrazvijenog regiona Italije

Objavljeno:

Petu sedmicu zaredom u Italiji raste brzina širenja korona virusa. Najnoviji podaci pokazuju da se virus širi brzinom od 1,09, što je iznad kritične tačke jer se epidemiološka situacija smatra pod kontrolom ako je ta vrednost ispod 1,0, saopštio je Visoki institut za zdravstvo, najviši naučni autoritet u zemlju u oblasti zdravlja, a prenosi agencija Ansa.

Rezultat tih epidemiosloških pokazatelja je da od sutra stupa na snagu mera karantina za tri regiona, Lombardiju, Siciliju i autonomu regiju Bolzano.

Predsednik Lombardije Atilio Fontana nezadovoljan je takvom odlukom i najavio je da će se žaliti.

Nezadovoljni su i predstavnici visoke industrije regiona koji, prema saopštenjima, tvrde da bi karantin mogao ozbiljno ugroziti privrednu aktivnost te industrijski najrazvijenog regiona Italije.

Međuitm, odluka naučnika bazirana je na činjenici da je Lombardija zadnjih meseci stalno prva među regionima po broju zaraženih i preminulih od kovid-19.

U poslednja 24 od korona virusa u Italjji je preminulo 477 osoba, a novih zarženih je više od 16.000, od toga u Lombardiji više od 2.000.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.