UMRO ZIGFRID! Svet je ostao bez jednog od NAJVEĆIH MAĐIONIČARA U ISTORIJI! (VIDEO)
Zigfrid i Roj, Foto: Profimedia

tužne vesti

UMRO ZIGFRID! Svet je ostao bez jednog od NAJVEĆIH MAĐIONIČARA U ISTORIJI! (VIDEO)

Fišbaherova smrt je došla samo nekoliko meseci nakon što je njegov partner za performanse, Roj Horn, umro od komplikacija povezanih sa COVID-19 u 75. godini

Objavljeno:

Zigfrid Fišbaher, polovina čuvenog mađioničarskog dvojca Zigfrid & Roj, umro je u sredu uveče u svom domu u Las Vegasu od raka pankreasa. Imao je 81. godinu.

Fišbaherova smrt je došla samo nekoliko meseci nakon što je njegov partner za performanse, Roj Horn, umro od komplikacija povezanih sa COVID-19 u 75. godini.

U izjavi za štampu kompanije Zigfrid & Roj kaže se da je Fišbaher imao jedinstvenu sposobnost da „izvodi komplikovanu magiju brzinom munje“. To ga je učinilo savršenim za Horna, „večitog sanjara“.

„Njihove komplementarne veštine stvorile su fenomen zabave uživo za razliku od svega što je pre bilo.“

Zigfrid Fišbaher rođen je u Nemačkoj 1939. Toliko je voleo magiju dok je odrastao da je radio kao zabavljač na kruzeru. Tu je upoznao Roja Horna i započeo 50-godišnje partnerstvo koje ih je odvelo u Las Vegas.

Magična emisija Zigfrid & Roj bila je prilika za ekstravaganciju. Do 1990. godine scenu u hotelu i kazinu MGM Mirage ispunili su kostimima, mašinama za pušenje dima, životinjama i scenografijama koje su ih učinile destinacijom za milione u krugu zabave u Las Vegasu.

Tada je 2003. beli tigar težak 380 kilograma napao Roja Horna na sceni i okončao šou u Vegasu. Njih dvojica su se formalno povukli 2010. godine. Ulica na traci Las Vegasa nazvana je po njima prošle godine, nedugo nakon Hornove smrti.

(Espreso.co.rs/npr.org)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.