MEDIJI: Izrael razmatra različite opcije za moguć sukob sa Iranom!
Izrael, Foto: Print Screen Youtube

otkrili

MEDIJI: Izrael razmatra različite opcije za moguć sukob sa Iranom!

U tekstu na naslovnoj strani izraelskog najtiražnijeg dnevnika Izrael hajom navodi se da vojska razmatra tri mogućnosti da "pokvari iranske nuklearne napore ili, ako je potrebno, suprotstavi se iranskoj agresiji, koja će uskoro biti predstavljena vladi",,,

Objavljeno:

Izrael razmatra različite vojne opcije za mogući sukob sa Iranom, izvestile su izraelske novine danas, a preneo Rojters, koji navodi i da izraelska vlada premijera Benjamina Netanjahua ima različit stav od nove američke administracije na čelu sa Bajdenom u vezi iranske nuklearne politike.

U tekstu na naslovnoj strani izraelskog najtiražnijeg dnevnika Izrael hajom navodi se da vojska razmatra tri mogućnosti da "pokvari iranske nuklearne napore ili, ako je potrebno, suprotstavi se iranskoj agresiji, koja će uskoro biti predstavljena vladi". List se nije pozvao na određeni izvor u vezi svojih navoda, ali je dalje citirao ministra odbrane Benija Ganca koji je rekao: "Izrael mora imati i vojnu opciju na stolu", prenosi Rojters.

Američki predsednik Donald Tramp obradovao je izraelsku vladu odustajanjem od nuklearnog sporazuma sa Iranom 2015. godine i ponovnim uvođenjem sankcija za Teheran, ali novoizabrani predsednik Džo Bajden želi da se ponovo pridruži ovom sporazumu, koji zabranjuje Iranu nuklerano oružje, ako bi ga ova zemlja strogo poštovala.

Izrael, koji je zabrinut stalnom iranskom retorikom da je to država koja ne bi trebalo da postoji, oprezaan je prema ovoj mekšoj politici nove američke administracije, iako Trampove pretnje vojnom akcijom nisu ograničile iranske nuklearne napore,navodi Rojters.

(Espreso.es/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.