10 republikanaca glasalo za opoziv: Među njima nekoliko iznenađenja
Donald Tramp, Foto: EPA-EFE/ TASOS KATOPODIS / POOL

NEVEROVATNO

10 republikanaca glasalo za opoziv: Među njima nekoliko iznenađenja

Kao najveće izenanađenje navodi se Tom Rajs iz Južne Kroline, koji pre glasanja u Domu nije davao nikakve naznake da li će podržati impičment ili ne

Objavljeno: 23:39h

Predstavnički dom američkog Kongresa izglasao je večeras opoziv predsednika Donalda Trampa. Za opoziv su glasala 232 zastupnika među kojima je 10 republikanaca.

Među imenima republikanaca koji su ovog puta okrenuli leđa Trampu su Den Njuhaus iz Vašingtona, Džon Katko iz Njujorka, Džejmi Herera Betler iz Vašingtona, Adam Kanzindžer iz Ilinoisa, Fred Apton iz Vajominga, Piter Mejer iz Mičigena, Entoni Gonzales iz Ohaja, Tom Rajs iz Južne Karoline i Dejvid Valdao iz Kalifornije.

Kao najveće izenanađenje navodi se Tom Rajs iz Južne Kroline, koji pre glasanja u Domu nije davao nikakve naznake da li će podržati impičment ili ne.

On se još nije oglasio u javnosti kako bi objasnio svoj glas, ali prema pisanju "Guardian", s obzirom na njegov prošlonedeljni tvit, vidi se da je bio veoma besan na predsednika zbog haosa na Kapitolu.

Ceo proces o opozivu sada se seli u Senat, ali s obzirom na to da se vođa većine u Senatu Mič Mekonel nije saglasio sa vraćanjem sednica pre 19. januara do kad traje pauza, verovatno je da će se suđenje u Senatu protiv Trampa održati već kada on bude otišao sa funkcije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.