VELIKA TRAGEDIJA USLED EKSTREMNE ZIME! Petoro mrtvih, mećava okovala zemlju, ludi ne pamte ovako nešto!
Foto: Printscreen youtube

TRAGIČNA MEĆAVA

VELIKA TRAGEDIJA USLED EKSTREMNE ZIME! Petoro mrtvih, mećava okovala zemlju, ludi ne pamte ovako nešto!

Veći deo Španije bori se da se vrati u normalu tri dana nakon što je sneg padao 30 sati i rekordno niskih temperatura koje su zatim usledile, pretvarajući ulice i puteve u opasne ledene pokrivače u područjima koja nisu naviknuta na ekstremne zime

Objavljeno:

Najmanje pet osoba, uključujući dva beskućnika u Barseloni nastradali su u mećavi koja je pogodila Španiju.

Veći deo Španije bori se da se vrati u normalu tri dana nakon što je sneg padao 30 sati i rekordno niskih temperatura koje su zatim usledile, pretvarajući ulice i puteve u opasne ledene pokrivače u područjima koja nisu naviknuta na ekstremne zime.

Sneg
foto: Printscreen

Ruben del Kampo, portparol španske meteorološke agencije AEMET, rekao je danas da je prethodna noć bila najhladnija od najmanje 2001. godine, preneo je AP.

Jedanaest od 51 španske provincije i autonomnog regiona je u najvišem stepenu pripravnosti.

Škole su ostale zatvorene u Madridu i većem delu centralne Španije, a hitne i vojne ekipe i dalje rade na ponovnom otvaranju puteva, uklanjanju srušenih stabala, ponovnom uspostavljanju dalekovoda, kao i na obezbeđivanju distribucije hrane i vakcine protiv korona virusa.

Sneg
foto: Printscreen youtube

Vlasti su pozvale ljude da ostanu kod kuće, osim ako zaista ne moraju da izađu kako bi se izbegle nesreće koje bi mogle dodatno da preopterete zdravstveni sistem.

Inače, u gradu Beljo u seveoistočnoj provinciji Teruel registrovano je minus 25,4 stepeni po Rihterovoj skali, dok je u Madridu od 800.000 stabala 150.000 palo usled težine snega.

Očekuje se da će danas u potpunosti početi da radi najprometniji aerodrom u zemlji.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.