HOROR U ENGLESKOJ: Mrtvačnice su PREPUNE, NEMAMO VIŠE MESTA
Potreba za privremenom mrtvačnicom u Hedli Kortu se pojavila nakon rekordnog broja preminulih, Foto: Printcsreen

jezivo

HOROR U ENGLESKOJ: Mrtvačnice su PREPUNE, NEMAMO VIŠE MESTA

Da bih približio situaciju, tokom prvog talasa, prošlo je oko 700 tela kroz privremeni objekat

Objavljeno:

Oko 170 tela preminulih od korona virusa se drži u privremenoj mrtvačnici u Lederhedu, u okrugu Sari u Engleskoj, jer okružne državne mrtvačnice nemaju mesta da čuvaju tela, piše "Dejli miror".

Privremena mrtvačnica je otvorena u aprilu, kako bi se oslobodio pritisak tokom prvog talasa pandemije, navodi britanski list.

Potreba za privremenom mrtvačnicom u Hedli Kortu se pojavila nakon rekordnog broja preminulih i zaraženih kovidom 19 širom Engleske, zbog čega vlada mora da ubrza vakcinaciju.

Mrtvačnice u ovom okrugu imaju kapacitet da čuvaju 600 tela, ali su popunjene, a privremeni objekat ima prostora za 800.

Privremena mrtvačnica za žrtve kovida je postavljena i u Ajlesfordu, u Kentu, i koristi se od prvog dana Nove godine.

Portparol lokalnog odbora okruga Sari, koji predstavlja više kompanija, rekao je da će okrug biti u "velikom problemu" ukoliko kapacitet od 1.400 mesta za preminule bude premašen.

- Da bih približio situaciju, tokom prvog talasa, prošlo je oko 700 tela kroz privremeni objekat, a taj talas je trajao 12 nedelja, počev od sredine marta. Od 21. decembra, evo, prošlo je dvadesetak dana, već je prošlo 300 tela kroz privremenu mrtvačnicu - rekao je portparol.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.