ZAHLAĐENJE, STIŽE SIBIRSKA ZIMA! Ovde se sprema ogromna hladnoća, OBILNI SNEG I OVO!
Foto: Printscreen youtube

VELIKO ZAHLAĐENJE

ZAHLAĐENJE, STIŽE SIBIRSKA ZIMA! Ovde se sprema ogromna hladnoća, OBILNI SNEG I OVO!

U Velikoj Britaniji vlada ogromna zima, čeka ih još veće zahlađenje usled zagrevanja stratosfere koje se dešava iznad Arktika

Objavljeno:

Naredne dane ćemo pamtiti po izuzetnoj hladnoći, stiže nam prava, sibirska, zima

U Velikoj Britaniji vlada ogromna zima, čeka ih još veće zahlađenje usled zagrevanja stratosfere koje se dešava iznad Arktika.

Obilni sneg i polarne tempreature bi mogle da pogode Veliku Britaniju ovog meseca. Meteorolozi su potvrdili da se iznenadni događaj zagrevanja stratosfere dešava iznad Arktika, javlja portal Daily mail.

Sneg
foto: Printscreen youtube

Delovi stratosfere su se već zagrejali na preko 50 stepeni celzijusa i ovaj događaj ima moć da veoma intenzivno utiče na vremenske prilike.

Čitava Velika Britanija mogla bi uskoro da bude prekrivena ogromnim snegom, sa najvišim dnevnim temperaturama do -5 stepeni celzijusa, kažu eksperti.

Nedavne vremenske neprilike u Velikoj Britaniji dovele su do materijalne štete u vrednosti od čak 10 miliona funti. Šesnaestoro ljudi je poginulo usled ekstremnih meteoroloških okolnosti.

Juče su u Škotskoj temperature sišle čak do dvanaestog podeoka ispod nule, a u Londonu je bilo i do minus dva stepena celzijusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Dailymail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.