FILMSKO BEKSTVO TERORISTE: Karabinjeri pronašli tajno skrovište opakog Tunišanina koji je pokušao da ubije Srbina
Pucač na Srbina identifikovan je istog dana kao državljanin Tunisa Ajmen Abdi, Foto: POLICIJA NEMAČKE / MUP RS

AU...

FILMSKO BEKSTVO TERORISTE: Karabinjeri pronašli tajno skrovište opakog Tunišanina koji je pokušao da ubije Srbina

Pucač na Srbina identifikovan je istog dana kao državljanin Tunisa Ajmen Abdi

Objavljeno:

Italijanska policija uhapsila je Tunišanina koji je pomogao sunarodniku osumnjičenom da je upucao Srbina u aprilu prošle godine u Lajpcigu, da pobegne. Odbegli Tunišanin Ajmen Abidi (26) se osim za pokušaj ubistva Srbina sumnjiči i za terorizam, a italijanska policija je otkrila detalje njegovog filmskog bekstva preko Italije do severa Afrike.

Tog 9. aprila građani su prijavili policiji da su se u centru Lajpciga čuli pucnji, ali policija po dolasku na lice mesta u prvom momentu nije primetila ništa sumnjivo. Tek sat vremena kasnije locirali su muškarca sa krvavom ranom na vratu za kog se ispostavilo da je 47-godišnji Srbin. Transportovan je u bolnicu, a agenti nemačke policije su započeli intenzivnu potragu.

Pucač na Srbina identifikovan je istog dana kao državljanin Tunisa Ajmen Abdi, javio je tag24.de u večernjim satima, ali je potraga za njim još bila na snazi... Tek 9. jula policija ga je locirala ali kada su upali u njegov stan on je uspeo da pobegne kroz prozor - bos je skočio sa četvrtog sprata i nestao bez traga.

Pojedini mediji preneli su da je za to što je uspeo da pobegne odgovorna policija jer nije dovoljno dobro osigurala lice mesta oko zgrade, dok su drugi komentarisali da niko nije mogao da očekuje ovakvo bekstvo. Kasnije se ispostavilo da je ovaj mladić i te kako vešt u skrivanju i bežanju.

Tunis
foto: ITALIJANSKA POLICIJA / SCREENSHOT

Sve do 23. jula kada je Tunišanin lociran u Italiji ništa se nije znalo o Abdiju. Tog dana Bild je objavio da je begunac lociran i Firenci i priveden, te da je tužilac iz Lajpciga odmah poslao zahtev za njegovo izručenje. Međutim, Abdi je prilikom transporta sa saslušanja uspeo još jednom da utekne policiji i to sa parkinga suda!

Mediji su prenosili da je uspeo da se oslobodi jer lisice nisu bile dovoljno zategnute, dok su pojedine informacije govorile da je sebi polomio zglob i na taj način izvukao ruku iz metalne alke.

Italijanska policija je nedavno saopštila da je na Siciliji pronašla skrovište u kom se Tunišanin krio, te da je uhapšen Tunišanin Nouri E. (50) osumnjičen da je organizator njegovog bekstva i da ga je skrivao, a zatim mu pomogao da se gumenim čamcem preveze do Tunisa.

Skrovište u kom se krio Abdi je zapravo neugledan objekat u okolini grada Trapani, najisturenijeg grada Italije ka jugozapadu. Istragom je utvrđeno da je Abdi u trošnom objektu neugledne unutrašnjosti boravio od 28. do 31. oktobra, kada ga je Nouri kasno noću ispratio na motorni gumenjak ka Tunisu. I taj čamac je sada zaplenila italijanska policijia.

Inače, uhapšeni Tunišanin Nouri E. već dugo živi u Italiji i označen je kao organizator ilegalnog krijumčarenja migranata sa severa Afrike na evropski kontinet.

Sa druge strane, o Abdiju se sada ponovo ne zna ništa, ali se veruje da se skriva u Tunisu. Nemački i italijanski mediji izveštavajući o ovom slučaju navode i da se begunac povezuje sa terorističkim organizacijama, ali zvanične potvrde te informacije nisu mogli da dobiju od nadležnih.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media