ROĐACI PILOTA NE GUBE NADU: Veruju da ima preživelih u padu aviona nakon poletanja u Džakarti!
U putničkom avionu nalazilo se 50 putnika i 12 članova posade, Foto: Twitter/printscreen

POTRESNO

ROĐACI PILOTA NE GUBE NADU: Veruju da ima preživelih u padu aviona nakon poletanja u Džakarti!

U putničkom avionu nalazilo se 50 putnika i 12 članova posade

Objavljeno:

Porodice osoba koje su se nalazile u putničkom avionu avio-kompanije "Srividžaja Er" koji se, kako se pretpostavlja, srušio u more nakon poletanja iz indonežanske prestonice Džakarte, okupile su se na aerodromu na poziv indonežanskih vlasti, gde čekaju vesti o najmilijima.

Tim ronilaca upućen je na mesto gde se sumnja da je srušio avion, dok porodice čekaju prve informacije o najmilijima koji su se nalazi na letu.

Pretražuju krhotine u moru za koje se pretpostavlja da pripadaju nestalom avionu boing 737. Među delovima aviona koji su izvađeni iz vode do sada, nalaze se i delovi pocepane garderobe koji liče na muške farmerke.

U putničkom avionu nalazilo se 50 putnika i 12 članova posade. Među putnicima je bilo sedmoro dece, od toga tri bebe, piše "CNN Indonezija".

Porodica pilota aviona "Srividžaja Er-a" kapetana Afvana i dalje se nada da ima preživelih.

- Nadamo se da ćemo uskoro čuti dobre vesti - rekao je Muhamed, nećak kapetana.

Prema njegovim rečima, ni porodici ni avio-kompaniji još nisu saopštene infromacije o putnicima sa leta za Džakartu.

Jedan od meštana rekao je ranije da je od lokalnih ribara dobio prve informacije o tragediji.

- Ribari na dva čamca u okeanu su videli dva puta ekspoloziju dok je još padala kiša. Videli su mali avion i odlučili da se vrate kući u dva sata. Zatim su prijavili slučaj vatrogascima i zatražili da zajedno odu na mesto nesreće - objašnjava jedan od stranovnika.

Kako kaže, meštani su zatim zajedno sa vatrogascima pokušali da priđu mestu događaja i pronašli su brojne predmete, uključujući komade trupa aviona.

Tri velike avionske nesreće za sedam godina

U oktobru 2018. godine 189 ljudi je poginulo kada se avion boing 737 srušio u more nekoliko minuta nakon poletanja iz Džakarte. Nekoliko meseci kasnije, boing 737 se srušio i u Etiopiji, i tada je stradalo svih 157 putnika i članova posade. Avion kompanije "Air Asia" srušio se 2014. godine, kada je poginulo 162 ljudi, podseća Gardijan.

Indonezija je kritikovana zbog loših bezbednosnih standarda u avio-industriji.

- Svesni smo medijskih izveštaja iz Džakarte i pomno pratimo situaciju. Radimo na prikupljanju dodatnih informacija - rekla je portparolka Boinga.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.