OVA ZEMLJA JE UPRAVO ZABRANILA UVOZ VAKCINA: Nećemo da budemo ničiji ZAMORČIĆI!
Foto: Profimedia

ne žele

OVA ZEMLJA JE UPRAVO ZABRANILA UVOZ VAKCINA: Nećemo da budemo ničiji ZAMORČIĆI!

- Strane kompanije su želele da nam daju vakcine kako bi bile testirane na iranskom narodu. Ali ministarstvo zdravlja je to sprečilo

Objavljeno:

Teheran je odbacio pokušaje stranih kompanija da testiraju svoje vakcine protiv koronavirusa na Irancima, rekao je predsednik Hasan Rohani, dodajući da će ta zemlja kupiti sigurnu vakcinu za svoje stanovništvo.

- Strane kompanije su želele da nam daju vakcine kako bi bile testirane na iranskom narodu. Ali ministarstvo zdravlja je to sprečilo - rekao je Rohani za državnu TV, ne imenujući proizvođače koji su pokušali da kontaktiraju vladu u Teheranu.

- Naši ljudi neće biti zamorčići za testiranje kompanija koje proizvode vakcine - dodao je Rohani.

- Iranske vlasti će nabaviti strane vakcine za koje je već dokazano da su "sigurne" za kampanju imunizacije - uveravao je predsednik.

OVO JE PANDEMIJA U PANDEMIJI: Stručnjaci sve zabrinutiji zbog novog soja virusa - u delovima Londona zaražena svaka 20. osoba

ZAHTEVA POOŠTRAVANjE MERA - Savetnica britanske vlade: Zaključavanje "previše labavo"

EPIDEMIJA TINjA U AUSTRIJI: 2.278 novoobolelih od korone - 46 umrlih

VAKCINA STIŽE I U INDIJU: Imunizacija počinje 16. januara

Te vakcine definitivno neće dolaziti iz Amerike ili Britanije, jer je iranski vrhovni vođa Ajatolah Ali Hamnei rekao u petak da su ove zemlje "zabranjene" zbog nepouzdanosti.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.