DEMOKRATE PLANIRAJU TRAMPOV OPOZIV: "Bio je sramota za SAD, osramotio nas je širom sveta i nije dostojan TITULE!"
Donald Tramp, Foto: printscreen

sukob

DEMOKRATE PLANIRAJU TRAMPOV OPOZIV: "Bio je sramota za SAD, osramotio nas je širom sveta i nije dostojan TITULE!"

Izabarani američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da je dobra stvar što odlazeći predsednik Donald Tramp neće biti na njegovoj inauguraciji 20.

Objavljeno:

Demokrate planiraju da pokrenu postupak za opoziv predsednika SAD Donalda Trampa već u ponedeljak, javlja televizija Si-En-En pozivajući se na više dobro obaveštenih izvora.

Na taj način bi glasanje o opozivu predsednika Trampa moglo da bude pokrenuto već početkom ili sredinom sledeće sedmice, dodaje američka televizijska mreža. Predsedavajuća Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi nije, međutim, mogla da precizno kaže kada bi glasanje moglo da se nađe na dnevnom redu, navodi Si-En-En.

To bi bio drugi put da se pokreće postupak za opoziv Trampa. Postupak za njegov opoziv bio je pokrenut i u decembru 2019. godine, zbog optužbi za zloupotrebu položaja i ometanje Kongresa. Senat je Trampa u februaru 2020. oslobodio po obe optužbe.

Izabarani američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da je dobra stvar što odlazeći predsednik Donald Tramp neće biti na njegovoj inauguraciji 20. januara. Bajden je dodao da je to jedna od retkih stvari u kojima se slažu, prenosi Si-En-En.

- Premašio je i ono najgore što sam od njega očekivao. Bio je sramota za SAD, osramotio nas je širom sveta, nije dostojan funkcije predsednika - dodao je Bajden na konferenciji za novinare.

On je rekao da potpredsednik Majkl Pens dobrodošao na inauguraciju.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.