TRAMP SE OGLASIO NA TVITERU SA PREDSEDNIČKOG NALOGA I POSLAO JAKU PORUKU: Posle 3 minuta, TVIT su mu IZBRISALI!
Donald Tramp, Foto: Print Screen Youtube

NAPETO

TRAMP SE OGLASIO NA TVITERU SA PREDSEDNIČKOG NALOGA I POSLAO JAKU PORUKU: Posle 3 minuta, TVIT su mu IZBRISALI!

Poruka je usledila posle suspenzije njegovog privatnog naloga

Objavljeno:

Predsednik SAD Donald Tramp je pokušao da odgovori na ukidanje svog privatnog naloga na Tviteru, i to preko naloga @POTUS, zvaničnog Tviter naloga predsednika SAD, insistirajući na tome da "neće biti ućutkan.

Ali posle 3 minuta desilo mu se upravo to: Tviter je izbrisao Trampove tvitove, ali ne pre nego što su ih mnogobrojni korisnici printskrinovali.

Trampov odgovor je usledio samo par sati posle trajne zabrane naloga @realDonaldTrump. Predsednik je u njemu napao Tvitera za cenzuru, ugrožavanje slobode govora i promovisanje "radikalno leve" ideologije.

- Kao što govorim već dugo vremena, Tviter je otišao daleko u zabrani slobode govora, a večeras su zaposleni u Tviteru u koordinaciji sa Demokratama i radikalnom levicom uklonili moj nalog sa platforme, kako bi me ućutkali, mene i 75 miliona velikih patriota koji su glasali za mene - napisao je Tramp u jednom iz serije tvitova koji su ubrzo obrisani.

- Nećemo biti UĆUTKANI! Na Tviteru nema SLOBODE GOVORA. Oni promovišu platformu radikalne levice, i dozvoljavaju i nekim od najopasnijih ljudi na svetu da govore slobodno.

Evo trampovih obrisanih tvitova:

Kopija ove izjave američkog predsednika je takođe poslata i kroz pres materijal Bele kuće, nekoliko momenata posle brisanja poruke na Tviteru.

Tramp je poručio svojim sledbenicima da "ostanu pripravni", i nagovestio da će uskoro imati "velike vesti", dodajući da njegov tim pregovara sa "raznim drugim sajtovima" na koje bi mogao da se prebaci, i da razmatra mogućnost da u budućnosti napravi i svoju platformu.

Iako Tramp nije eksplicitno rekao na koje druge sajtove je mislio, ova njegova izjava je usledila posle najave voditelja FOX Newsa Šona Henitija da je Tramp otvorio nalog na Parleru (konzervativnom pandanu Tviteru).

Međutim, i sama aplikacija Parlera je zabranjena za preuzimanje na Google Play Store-u u petak, zbog "nedostatka nadzora nad sadržajem".

Ranije u petak, Tviter je trajno zabranio Trampu da se oglašava preko njihove platforme, navodeći kao razlog "rizik daljeg podsticanja na nasilje", u svetlu događaja u Kapitolu od pre par dana. I druge platforme su učinile isto, među njima Fejsbuk, Instagram i Snapchat.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.