KATASTROFA! STRAVIČNA OLUJA, OVO JE HOROR: Ima mrtvih!
Printscreen/ Maroko, Foto: Dragana Udovičić

tuga

KATASTROFA! STRAVIČNA OLUJA, OVO JE HOROR: Ima mrtvih!

Od ponedeljka do danas količina kiše je porasla sa 35 na 100 milimetara dnevno u Kazablanci, po Generalnom direktoratu za meteorologiju koji predviđa nove pljuskove za naredne dane

Objavljeno:

Jaka kiša je ove nedelje u Maroku posle dugotrajne suše poplavila niz oblasti, a jedna osoba je poginula u posebno pogođenoj ;Kazablanki, ekonomskom centru na zapadu te zemlje.

U četvrtak uveče, nevreme je prouzrokovalo ;rušenje krova pečenjare u starom delu Kazablanke, usled čega je jedna osoba poginula, a četiri su povređene, kažu lokalne vlasti.Ilegalno nastanjena ruinirana kuća srušila se u radničkoj zoni Kazablanke, a spasioci koji su već izvukli dvoje iz ruševina, nastavljaju pretragu.

Od ponedeljka do danas količina kiše je porasla sa 35 na 100 milimetara dnevno u Kazablanci, po Generalnom direktoratu za meteorologiju koji predviđa nove pljuskove za naredne dane.

Automobilisti su pozvani da ne putuju zbog prognoze "jakih grmljavinskih oluja" uz "narandžastu uzbunu" do kraja ove nedelje, sa udarima vetra od 70 do 100 kilometara na sat, 70 milimetara kiše, grad i sneg u vipim predelima.

Poslednjih dana loše vreme je omelo i železnički saobraćaj u širem regionu Kazablanke, gde su naselja potopljena zbog izlivanja kanalizacione mreže, navodi kompanija za upravljanje Lidek.

Oronulo stanje sistema odvoda u Kazablanki i pasivnost lokalnih vlasti pred opasnošću od poplava izazvali su kritike u medijima i na društvenim mrežama Maroka.

Uprkos problemima, maroko je pozdravio kišu posle dugotrajne suše koja je najviše štete nanela poljoprivredi, sa 14 odsto glavnom izvoru BDP-a, ispred turizma i industrije.

Krajem oktobra, napunjenost jezera bila je manja od 37 odsto, dok je u isto vreme prethodne godine bila 45,6 procenata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta-AP)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.