KINEZI PRIKAZALI SVOJE SUPER ORUŽJE! AU, KOJA MOĆ! Ceo Pentagon će da drhti posle ovoga!
Printscreen, Foto: Printscreen/youtube

svet

KINEZI PRIKAZALI SVOJE SUPER ORUŽJE! AU, KOJA MOĆ! Ceo Pentagon će da drhti posle ovoga!

Avion će moći da ponese 10 tona različitih ubojitih sredstava i imati maksimalni dolet od oko 8.000 kilometara...

Objavljeno: 18:38h

Kinesko ratno vazduhoplovstvo ovih dana je objavilo promotivni video kojim poziva mlade kandidate koji žele da postanu piloti, da se prijave za školovanje. I ništa tu ne bi bilo čudno, niti privuklo svetsku pažnju, da se u videu ne pojavljuje budući kineski "stelt" bombarder Xian H-20 (Sijan), za koga vojni stručnjaci veruju da bi uskoro mogao i zvanično da bude predstavljen.

H-20 podzvučni stelt bombarder, za koga se smatra da je u poodmakloj fazi razvoja, a koji će, kada uđe u upotrebu, biti prvi strateški bombarder Kineskog ratnog vazduhoplovstva.

Avion će moći da ponese 10 tona različitih ubojitih sredstava i imati maksimalni dolet od oko 8.000 kilometara. A osim većeg dometa leta, avion će moći da koristi i rakete većeg dometa od aktuelnog bombardera H-6 (kineska verzija Tupoljeva Tu-16).

H-20 je, u promotivnom videu, koji možete videti iznad, prikazan u kompjuterski animiranom hangaru budućnosti pokriven belim platnom, pa su vidljive konture njegovog prednjeg dela koje nagovešavaju oblik letelice, prenosi EurAsian Times.

Na osnovu toga se može zaključiti da postoji sličnost sa poznatim američkim bombarderom B-2 Spirit i njegovim budućim naslednikom B-21 Raider, ali će njegov stvarni izgled biti poznat tek kada bude zvanično prikazan javnosti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.