ERDOGAN U ŠOKU: Događaji u Americi šokirali čovečanstvo, Bajden će postići mir!
Redžep Tajip Erdogan, Foto: Printscreen

turski predsednik o americi

ERDOGAN U ŠOKU: Događaji u Americi šokirali čovečanstvo, Bajden će postići mir!

Erdogan je izjavio da je proces koji se događa u Sjedinjenim Američkim Državama, koje se često spominju kao kolevka demokratije, šokirao celo čovečanstvo....

Objavljeno:

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je da će Amerika sa Bajdenom postići mir i dodao da bi SAD trebalo da uđu u posebnu eru kada je reč o međunarodnim odnosima.

Erdogan je izjavio da je proces koji se događa u Sjedinjenim Američkim Državama, koje se često spominju kao kolevka demokratije, šokirao celo čovečanstvo, javlja agencija Anadolija (AA).

Erdogan je komentarisao nerede u Vašingtonu koji su se dogodili tokom upada pristalica odlazećeg američkog predsednika Donalda Trumpa u Kapitol.

Kazao je da su se SAD suočile sa situacijom koja je neviđena u njenoj istoriji i napomenuo da su SAD, kao i američki mediji, imali sasvim drugačiji stav tokom pokušaja puča u Turskoj i protesta u parku Gezi.

- Setite se kakve izjave i kakve pretnje su upućivali turskim političarima američki mediji. Naš stav o tome je bio jasan, međutim, stav Amerike je bio dosta drugačiji. I tada su bile glavne demokrate. Videli smo da su i demokrate iste kao i republikanci. Videli smo kakvu sramotu predstavljaju za demokratiju, istakao je Erdogan.

Turski predsednik je izrazio želju da prenos vlasti sa Donalda Trampa na Bajdena bude miran i regularan, kako je i sam Tramp izjavio.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.