ISTRAŽIVAČI IZ NAPULJA TVRDE: Ova tečnost može pomoći u zašiti od KORONE!
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

italija

ISTRAŽIVAČI IZ NAPULJA TVRDE: Ova tečnost može pomoći u zašiti od KORONE!

Eksperimenti su pokazali da su osobe koje su bile zaražene, ali asimptomatične, ili su imale blage simptome zaraze, nakon primene kure, na ponovnom testiranju su bili negativni na kovid-19....

Objavljeno: 10:35h

Grupa istraživača Univerziteta u Napulju objavila je rezultate istraživanja prema kojem ispiranje usta 3-postotnim rastvorom hidrogena, korišćenjem spreja za nos na bazi hidrogena i kapi za oči, može pomoći kao zaštita od kovida19, piše agencija Ansa.

Rezultate napuljskih naučnika potvrdili su i eksperimenti napravljeni na univerzitetu u Milanu. Eksperimenti su pokazali da su osobe koje su bile zaražene, ali asimptomatične, ili su imale blage simptome zaraze, nakon primene kure, na ponovnom testiranju su bili negativni na kovid-19.

“Ukratko, istraživanje pokazuje da virus može biti neutralizovan pre nego prodre kroz epitel, do čega dolazi u toku dva dana nakon zaraze, jačanjem odbrambenih snaga organizma i čišćenjem usta, nosa i očiju, koji su glavni putevi kroz koje virus dolazi u organizam”, izjavio je za agenciju Ansa profesor na očnom odeljenju univerziteta “Federiko II”, Antonio Del Prete. Ova mera koja se bazira na preparatima jeftinim i dostupnim svima je efikasna kao preventiva i kod pacijenta koji imaju blage simptome zaraze korona virusom. Naučnici iz Napulja su objavili rezultate svog rada u engleskom naučnom časopisu “Infekšn control & Hospital Epidemiolodži”.

(Espreso.co.rs/informer.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.