OTKRIVENO: Nije ga zanimalo stanje Pensa i njegove porodice nakon nereda, ni poziv jedan nije uputio!
Tramp, Foto: (AP Photo/Evan Vucci)

sramota?

OTKRIVENO: Nije ga zanimalo stanje Pensa i njegove porodice nakon nereda, ni poziv jedan nije uputio!

Izvor navodi da posle toga ni Tramp ni njegovi saradnici nisu nijednom okrenuli telefon da vide kako su Pens i njegova porodica

Objavljeno:

Američki predsednik Donald Tramp i najviši zvaničnici Bele kuće nisu se mnogo interesovali kako su potpredsednik Majk Pens i članovi njegove porodice koji su se nalazili u Kapitolu kada su demonstranati upali prošle noći u Kapitol, rekao je izvor blizak Pensu.

Pens je u društvu supruge Karen, ćerke Šarlot i brata, republikanca Grega Pensa bio u Kapitolu kako bi prisustvovao ceremonijalnom brojanju elektorskih glasova u Kongresu, kada se čulo kako nekoliko Trampovih pristalica koji su upali u zgradu uzvikuju "Gde je Majk Pens", što je uplasilo Pensa i njegovu porodicu, prenosi CNN.

Izvor navodi da posle toga ni Tramp ni njegovi saradnici nisu nijednom okrenuli telefon da vide kako su Pens i njegova porodica.

"Da li je uopšte bio zabrinut da bi besna rulja kojoj je zapovedio da krene na Kapitol mogla povrediti potpredsednika ili njegovu porodicu", upitao se izvor.

Iz Bele kuće niko nije odgovorio na pitanja CNN o toj temi, ali ljudi bliski Pensu smatraju da je on ostavljen kao "žrtveni jarac" koji će snositi krivicu nakon što je odbio da posluša Trampa i izmisli proceduralni puč kojim bi on ostao na vlasti, piše CNN.

Od utorka Pens je, kako se navodi, bio pod stalnim pritiskom Trampa da objavi izborne rezultate. Pri tome, Tramp ga je navodno upozoravao da može da očekuje značajne političcke posledice ukoliko odbije saradnju, naveo je izvor, dodajući da je "poruka više nego jasna".

Nakon jučerašnjih dešavanja, navodi se dalje, saradnici Pensa smatraju da ga je Tramp izdao, kao i šef osoblja Bele kuće Mark Midous i advokat Rudi Djulijani.

Inače, Pensova ćerka danas je putem Tvitera čestitala na izbornoj pobedi izabranom predsedniku Džou Bajdenu i potpredsednici Kamali Heris.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.