UHAPŠENA ŽENA IZ SRBIJE: Finansirala DŽIHADISTE!
Uhapšena, Foto: Carina Srbije

hapšenje

UHAPŠENA ŽENA IZ SRBIJE: Finansirala DŽIHADISTE!

Lisice su stavljene na ruke dvojici muškaraca sa nemačkim pasošima i ženi kod koje su pronađeni srpski i papiri lažne države Kosova

Objavljeno: 07.01.2021. 19:03h
  • 2

Tri osobe uhapšene su jutros u velikoj akciji nemačke policije zbog sumnje da su finansirali terorističku organizaciju u Siriji.

Lisice su stavljene na ruke dvojici muškaraca sa nemačkim pasošima i ženi kod koje su pronađeni srpski i papiri lažne države Kosova.

Agenti nemačke policije su jutros pretresli više lokacija širom zemlje prilikom čega su uhapšeni srpska i državljanka lažne države Kosova V. M. i nemački državljani O. A. i T. M. zbog sumnje da su finansirali terorizam i podržavali terorističke organizacije u inostranstvu. Njih troje su takođe osumnjičeni da su prekršili zakon o spoljnoj trgovini.

Policija je pretresla stanove još 11 osoba.

Kako prenose mediji u Nemačkoj osumnjičeni su sarađivali sa terorističkom organizacijom Tahrir el Šam za koju se navodi da je spoj različitih militantno-fundamentalističkih pokreta u Siriji i za cilj ima rušenje sirijske vlade i uspostavu islamističke države zasnovane na njihovoj ideologiji.

Uhapšeni su osumnjičeni da su pripadali međunarodnoj mreži finansijera iz Evropa koja je ulagala značajne sume u aktivnosti terorističke organizacije.

Dvojica uhapšenih muškaraca su označeni kao finansijski posrednici s tim što je O. A. boravio u Turskoj odakle je održavao internet platformu na kojoj su upućivani javni pozivi za donacije i finansiranje "džihada".

Na platformi je objavljeno da će uplaćeni novac služiti da kupovinu oružja i za život "boraca". T. M. je prenosio novac dobijen od donacija članu organizacije u Siriji.

V. M. je osumnjičena da je u februaru i septembru 2018. godine izvršila transakciju novca na račun terorističke organizacije, jednom preko O. A, a drugi put preko drugog posrednika iz Sirije.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media