OVOJ ZEMLJI VAKCINACIJA NIJE PRIORITET: Naveli su i obrazloženje zašto je to tako!
Australija, ilustracija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/JAMES ROSS

ne žure se

OVOJ ZEMLJI VAKCINACIJA NIJE PRIORITET: Naveli su i obrazloženje zašto je to tako!

Dok su brojne zemlje počele sa vakcinacijom australijske regulatorne vlasti će tek za mesec dana početi da se izjašnjavaju o kandidatima za vakcinaciju a prve vakcine se ne očekuju pre kraja marta....

Objavljeno:

Uprkos sve jačem pritisku da se ubrza kampanja vakcinacije u Australiji, premijer Skot Morison rekao je danas da ne želi da preuzima "nepotrebne rizike".

Dok su brojne zemlje počele sa vakcinacijom australijske regulatorne vlasti će tek za mesec dana početi da se izjašnjavaju o kandidatima za vakcinaciju a prve vakcine se ne očekuju pre kraja marta.

Morison koji je na početku pandemije izjavio da će Australija biti na čelu po pitanju vakcinacije rekao je da su zemlje najteže pogođene virusom kao što je Velika Britanija bile primorane da hitno izdaju odobrenja za vakcine.

"Australija nije u hitnoj situaciji kao Velika Britanija. Mi ne moramo da preduzimamo nepotrebne rizike", rekao je on za radio I3AW.

Opšte uzev Australija je uspela dobro da suzbije pandemiju ali su se žarišta zaraze nedavno pojavila u dva najveća grada u zemlji, Sidneju i Melburnu.

Oko 26 osoba, nosilaca virusa, su trenutno hospitalizovani.

Australijski premijer je rekao da je sa gotovo 60.000 novozaraženih dnevno Velika Britanija u prvim fazama vakcinacije i suočava se sa problemima jer to rade hitno.

Rekao je da će kampanje masovne vakcinacije u Velikoj Britaniji, SAD i drugde u svetu dati Australiji više podataka oko uticaja vakcine od kliničkih testova.

Australija koja ima oko 25 miliona stanovnika predviđa da kupi gotovo 54 miliona doza vakcina protiv Kovida-19 koju su razvili britanska grupa AstraZeneka i univerzitet Oksford i oko 3,8 miliona doza će biti isporučeno početkom godine. Ona je takođe zaključila sporazum o nabavci ove godine 51 milion doza vakcina u proizvodnji Novavaksa i 10 miliona doza vakcine Fajzer/BioNTek.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.