IZRAEL SE SPREMA DA OD AMERIKE KUPI TREĆU ESKADRILU NEVIDLJIVIH AVIONA: Oglasio se i ministar odbrane!
Ilustracija, Foto: Printscreen

pregovori

IZRAEL SE SPREMA DA OD AMERIKE KUPI TREĆU ESKADRILU NEVIDLJIVIH AVIONA: Oglasio se i ministar odbrane!

Upitan da li bi Izrael mogao da završi ugovor o nabavci novih aviona sa Sjedinjenim Državama pre nego što Tramp napusti dužnost, ministar je odgovorio da se nada da je to moguće...

Objavljeno:

Izraelski ministar odbrane, Beni Ganc, izjavio je danas da ta zemlja želi da kupi još jednu, treću po redu, eskadrilu nevidljivih aviona F-35 od Sjedinjenih Država i da se nada da će dogovor biti postignut pre nego predsednik SAD Donald Tramp ode sa funkcije 20. januara.

"Bez sumnje, moramo proširiti broj F-35 aviona. Trenutno imamo dve eskadrile. Pretpostavljam da ćemo to proširiti. To sam tražžio od Amerikanaca", rekao je ministar odbrane Beni Ganc za Inet TV, prenosi Rojters.

"Kupili bismo još jednu eskadrilu F-35, a zatim bismo se pozabavili pitanjem da li nastavljamo da proširujemo F-35 , ili idemo na nabavku za F-15?", dodao je izraelski ministar.

Upitan da li bi Izrael mogao da završi ugovor o nabavci novih aviona sa Sjedinjenim Držžavama pre nego što Tramp napusti dužžnost, ministar je odgovorio da se nada da je to moguće.

Ganc nije precizirao broj F-35 u predložženoj novoj eskadrili. Zvaničnici odbrane rekli su da se dve eskadrile koje je Izrael već nabavio sastoje od 50 aviona.

Izrael je nedavno razgovarao sa Vašingtonom o tome kako da sačuva svoju vojnu prednost nakon što je Trampova administracija prošle godine odobrila moguću prodaju F-35 Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a ovaj avion je ranije u regionu bio dostupan samo Izraelu.

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.